Ingrediente:
Blat:
150 gr biscuiți Petit Beurre
250 gr biscuiți Speculoos
esență de rom
100 gr unt
Crema de brânză:
500 gr mascarpone
250 gr brânzică de vaci
9 linguri de zahăr
esență de vanilie
4 ouă
1 praf de sare
Piure de nectarine:
7-9 nectarine
20 gr gelatină
3 linguri de zahăr
Pregătire:
Blat:
Topim untul la foc mic și îl lăsăm deoparte.
Cu ajutorul unui blender, măcinăm biscuiții până au un aspect nisipos. Adăugăm câteva picături din esența de rom, apoi turnăm untul topit, puțin câte puțin și amestecăm cu degetele cât să cuprindă toată compoziția de biscuiți. Atenție! Aspectul tot nisipos trebuie să rămână, dar suficient de umed cât să poată fi modelat, dacă mai rămâne unt, nu este nicio problema, îl refolosim sau îl aruncăm :D.
Pregătim o tavă rotundă de cheesecake/tort, cu fundul detașabil. Pe fundul detașat al tăvii punem bucata de hârtie de copt, apoi punem și partea cealaltă a tăvii, o prindem și tăiem cu o foarfecă excesul de hârtie.
Adăugăm biscuiții și aranjăm în tavă astfel încât să fie cât mai uniform.
Crema de brânză:
Separăm gălbenușurile de albuș, batem spumă albușurile împreună cu 3 linguri de zahăr și frecăm gălbenușurile cu alte 3 linguri de zahăr.
În alt bol punem toată brânza, esență de vanilie după gust, un praf de sare, gălbenușurile și amestecăm totul bine, cu ajutorul unui mixer. Apoi adăugăm treptat albușurile spumă și amestecăm cu o spatulă, ușor, de jos în sus.
Când crema devine omogenă, o punem peste blatul de biscuiți și adăugăm tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute. (Este recomandat să puneți tava de cheesecake peste o tavă plată, în cuptor)
Piure de nectarine:
În timp ce cheesecakeul se coace, spălăm nectarinele, le tăiem în bucăți și le dăm prin blender. Păstrăm 2-3 nectarine pentru ornat.
Punem piureul obținut într-o tigaie cu 3 linguri de zahăr și lăsăm pentru aproximativ 10-15 minute pe foc mediu, amestecând continuu (ca și cum am pregăti merele pentru o plăcintă de mere).
Lăsăm deoparte tigaia până se mai răcește.
Odată ce s-a mai răcit și prăjitura din cuptor, începem să pregătim un plic de gelatină și îl turnăm peste piure. Amestecăm totul foarte bine.
Adăugăm piureul de nectarine peste prăjitură și ornăm cu felii de nectarine. Mai pregătim un plic de gelatină și o turnăm peste fructe. Lăsăm totul la frigider și servim a doua zi :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu