Ingrediente:
5-6 vinete mici
2 ardei capia
o ceapă mică mică
2 linguri de ulei de floarea soarelui
sare
piper
Pregătire:
🍆Ne ducem la supermarket, sau și mai bine, la piață, și alegem cele mai frumoase vinete și 2 ardei capia zdraveni. Avem grijă să avem o ceapă și puțin ulei și cam asta ar fi tot ce ne trebuie, că doar sare și piper avem toți.
🍆Spălăm bine legumele topless, pregătim o tavă cu hârtie de copt și aranjăm vinetele și ardeii pe "șezlong" pentru o seziune de bronz.
🍆Introducem tava în cuptorul preîncălzit la câât mai multe grade, caniculă să fie, cu grijă să întoarcem legumele la jumătatea timpului pentru a nu fi bronzate doar pe o parte. Le ținem pentru aproximativ 30 min, până sunt bine coapte (se simt moi, iar vinetele tind să explodeze :))).
🍆Cum și noi intram repede în marea răcoroasă, după o sesiune intensă de plajă, decojim legumele sub jet de apă rece și le lăsăm într-o strecurătoare (cu grijă, vor fi foarte fierbinți). Le mai udăm cu apă rece să grăbim răcirea lor.
🍆De îndată ce s-au răcit, tocăm vinetele frenetic cu un cuțit, sau și mai bine, cu tocător de vinete, dacă avem, și le punem într-un castron adânc. Dacă sunt zemoase, le mai stoarcem în palmă, este de preferat să nu își lase zeamă în salată.
🍆Ardeii capia îi tăiem cubulețe și îi lăsăm deoparte, deoarece îi adăugăm la sfârșit.
🍆Curățăm ceapa și o tăiem cubulețe. Dacă este mai mare, punem doar jumătate. O adăugăm peste vinete și cu ajutorul unui mixer, mixăm bine de tot, adăugând câte puțin ulei și sare și piper, după gust. Ne oprim din mixat când are acel aspect al vinetelor făcute de mama acasă, iar gustul este pe măsură. Apoi adăugăm ardeii capia tăiați cubulețe și amestecăm cu o lingură.
🍆Dacă nu avem ardei, putem face doar cu vinete, sau...dacă ne plac vinetele cu maioneză făcută în casă, mai migălim încă puțin. Vreo 15 minute așa.. de mixat un gălbenuș..două.. cu ulei de floarea soarelui, zeamă de lămâie și un strop de muștar.
Recomandare servire: pe pâine prăjită, cu roșii bune, coapte alături și o telemea de vacă!
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu