Ingrediente:
🍓500 g căpșuni.
Pentru aluat:
-2 gălbenușuri;
-300 g făină, aprox 2 căni;
-150 g unt (la temperatura camerei);
-esență de portocale.
Pentru cremă:
-250 g brânzică de vaci;
-250 g mascarpone;
-150 g zahăr;
-2 ouă;
-2 linguri de apă fierbinte.
Pasul 1- Aluatul: Punem făina într-un vas, adăugăm untul, câteva picături de esență (în funcție de cât ce concentrată este), gălbenușurile și amestecăm totul bine. Chiar dacă folosim mixerul la început, spre final este recomandat să amestecăm cu mâinile. Odată ce compoziția este omogenă, o punem deoparte în frigider pentru aproximativ 30 min.
Pasul 2- Crema de brânză: Într-un vas adânc adăugăm cele 2 ouă și zahărul și amestecăm bine cu mixerul. Ne ajutăm de 2 linguri de apă fierbinte pentru a topi zahărul mai repede, apoi adăugăm mascarpone și brânza de vaci. Omogenizăm totul bine cu o spatulă.
Preîncălzim cuptorul la 160 grade
Pasul 3- La cuptor: Scoatem aluatul din frigider și îl întindem bine. (Dacă aveți tavă pentru tartă, o ungeți cu unt și adăugați blatul, dacă nu, folosiți o tavă rotundă, dar puneți mai întâi hârtie de copt, pentru a ridica mai ușor prăjitura din tavă la sfârșit). Cu ajutorul unei furculițe găurim pe alocuri aluatul. Nu am mai lăsat aluatul separat în cuptor, am preferat să pun direct tarta la cuptor, pentru a economisi timp și a fost foarte ok, așadar, adăugăm crema peste aluat și lăsăm la cuptor pentru aproximativ 40 min, la foc potrivit.
Pasul 3- Căpșuni: Spălăm și curățăm căpșunile de codițe (păstrăm câteva pentru ornat). Le dăm prin blender. Apoi scoatem tava din cuptor, adăugăm compoziția de căpșuni și câteva căpșuni întregi. Mai lăsăm 15-20 min la cuptor și tarta noastră este gata.
După ce s-a răcit, o lăsăm la frigider pentru 2-3 ore și servim 🍓🍓🍓
🍓🍓🍓 |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu