Ingrediente:
- 4-5 nectarine;
- 5 linguri de zahăr;
Pentru crema de zahar ars:
- 5 ouă;
- 500 ml lapte;
- 1/2 esență de rom;
- 5 linguri de zahăr;
- 50 gr merișoare;
Pentru pandișpan:
- 4 ouă;
- 3 linguri de zahăr;
- 1 linguriță de apă fierbinte;
- 3-4 linguri de faină.
Pregătire:
Pasul 1 - Zahărul ars: Topim 5 linguri de zahăr la foc mic, amestecând încontinuu. După ce se caramelizează, turnăm zahărul în vasul în care dorim să facem tortul (dacă acest vas este destul de rezistent, puteți topi zahărul direct în el), și îl rotim astfel încât să ajungă zahărul topit și pe pereții acestuia. Lăsăm deoparte să se răcească până tăiem fructele.
(dăm drumul la cuptor la 160 de grade)
(Puteți folosi și alte fructe: mere, pere, prune, etc)
Pasul 4 - Pandișpanul: Pentru pandișpan separăm albușurile de gălbenușuri. Frecăm gălbenușurile cu zahărul și apa fierbinte (pentru a topi zahărul mai ușor), mixăm albușurile până se fac spumă, apoi turnăm compoziția de gălbenușuri și amestecăm ușor cu o spatulă (de sus în jos), în timp ce adăugăm și făina treptat.
Pasul 5 - Final: Turnăm amestecul pentru crema de zahăr ars peste nectarine, iar apoi punem ușor și compoziția de pandișpan (nu se vor amesteca!!!).
Lăsăm la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute la 170 de grade. După ce scoatem din cuptor, lăsăm câteva minute, iar apoi răsturnăm pe o farfurie sau în altă tavă, pentru a avea fructele deasupra și pentru a se însiropa blatul. Se servește rece! Puteți decora tortul cu frișcă sau zahăr pudră.
🍑Servit cu puțină dulceață de căpșuni și nectarine! yuummy :) :) 🍑 |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu