🍰Ingrediente:
- 700 gr pere;
- 6-7 linguri gem de pere;
- 300 gr prune;
- 1/2 pachet foi de placintă;
- 10 linguri de zahăr;
- esenţă de rom;
- 100 gr unt topit;
- scorţişoară.
🍰Pregătire:
Pasul 1- Perele: Spălăm perele (le lăsăm cu coajă), le răzuim şi le călim cu 5 linguri de zahăr, la foc mic pe aragaz, până se vor înmuia. Adăugăm scorţişoară, iar la sfârşit, esenţa de rom.
Pasul 2- Glazura de prune: Spălăm prunele, le scoatem sâmburii şi le tăiem în bucăţi mari. Le călim la foc mic cu 6 linguri de zahăr, amestecând încontinuu (aprox. 10 min), până devine ca o glazură .
Pasul 3- Foile: Pregătim o tavă cu folie de copt, o ungem cu puţin unt topit, iar apoi pregătim primul strat de foi (pentru fiecare strat punem de fiecare dată câte 3-4 foi subţiri, cel puţin una unsă cu unt). Încercăm să facem două straturi din compoziţia de pere, iar la al 3lea strat punem gemul de pere, alt strat de foi (facem câteva găuri pe alocuri cu o furculiţă) şi glazura de prune deasupra. Lăsăm în cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 30-40 min.
🍃🍂🍃Toamnă în farfurie!🍃🍂🍃 |
🍂YummmmY Pie🍂 |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu