duminică, 4 septembrie 2016

Puffy Frutti - Pufoșenie cu fructe

prajitura cu fructe
Ingrediente:
💐6 ouă;
💐4 linguri de ulei;
💐12 linguri de zahăr;
💐12 linguri de făină;
💐6 linguri de apă minerală;
💐1 praf de copt;
💐1 esență de vanilie;
💐 coaja de la o lămâie;
💐1 kg de fructe tari (în această rețetă: piersici și prune).

Pregătire:
1. Se spală fructele și se feliază.
2. Se separă ouăle, se amestecă gălbenușurile cu ulei+ zahăr+ apă minerală+ vanilie+ coajă de lămâie.
3. Se bat albușurile până se întăresc (atât de tari, încât dacă rotești vasul, albușurile nu se vor mișca).
4. Se pun albușurile peste amestecul de la pasul 2 și se adaugă în ploaie făina.
5. Se pune amestecul în tava tapetată si se adaugă toate fructele, din belșug.
Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mare timp de 10 minute, apoi la foc mediu până va fi gata (aproximativ 15 min).

prajitura cu fructe
Rezultatul: o pufoșenie dulce-acrișoară!
 Bon appetit 😘

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu