vineri, 7 aprilie 2017

Șnițele de vinete și de dovlecei



Ingrediente:

1 vânătă mare
1 dovlecel mare
5 ouă
făină
pesmet
sare, piper

Recomandare: servite cu telemea de vacă și roșii


























Pregătire:
1. În primul rând, spălăm vânăta și dovlecelul, apoi le feliem (să nu fie felii foarte subțiri, dar nici foarte groase). Presărăm cu sare și piper.

2. Apoi pregătim într-un castron cele 4 ouă, le amestecăm bine cu ajutorul unei furculițe, adăugăm treptat 2 linguri de făină (să nu obținem cocoloașe) și condimentăm cu sare și piper.

3. Aranjăm făină pe o farfurie plată și pesmet din abundență pe alta.

4. Punem o tigaie plină cu ulei, la încins, apoi dăm fiecare felie prin făină, apoi prin amestecul de ou și la sfârșit prin pesmet (să fie acoperite bine pe ambele părți), le lăsăm la prăjit pentru câteva minute pe ambele părți și apoi le scoatem într-un vas cu șervețele, pentru a absorbi excesul de ulei.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu