marți, 12 aprilie 2016

Crenvurști în aluat cu cașcaval, susan și mac

De fiecare dată când trec pe lângă o simigerie poftesc la covrigii calzi cu crenvurști și cașcaval. Am zis să încerc să îi fac și eu, dacă tot sunt o fană atât de mare și o gospodină în devenire. (Știu că așa fac gospodinele în ziua de azi, tot ce pot cumpăra deja făcut, trebuie să încerce și ele să facă, și de cele mai multe ori se merită). Ei bine, nu au ieșit chiar la fel, că doar nu am un cuptor special, dar cu siguranță au fost o gustare apreciată de musafiri.


Ingrediente (pentru 20 de covrigi):

- 20 crenvurști de pui;
- 600g faină pentru aluat + 100g;
- 30 g drojdie proaspată;
- mac, susan;
- 1 ou întreg;
- 1 gălbenuș;
- sare;
- 1 linguriță de zahăr;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- cașcaval cât cuprinde.

Pregătire:

Pasul 1- Drojdia: Într-un castronel frecăm drojdia proaspătă cu lingurița de zahăr, adăugăm aproximativ jumătate de cană de apă călduță (NU fierbinte), o lingură de făină, amestecăm ușor totul și lăsăm deoparte pentru câteva minute să se umfle maiaua, de preferat aproape de o sursă de căldură. (NU adăugați sare la acest pas, deoarece împiedică procesul de fermentație)





Pasul 2- Aluatul: Într-un vas adânc punem făina, adăugăm maiaua, puțină sare, uleiul de măsline, ne dăm toate inelele jos de pe degete, ne sumetecăm mânecile, ne murdărim pe palme cu făină și începem să frâmăntăm până se leagă totul și avem o cocă frumoasă. Mai adăugați făină dacă este cazul.


Acoperim vasul cu folie și lăsăm coca să crească până se umple recipientul.


Odată ce s-a umflat aluatul, se mai frământă puțin și se lasă deoparte pentru 15 minute. Apoi se folosește.

 Pasul 3- Crenvurștii: Pentru fiecare covrig avem nevoie de o mână de aluat:

Pe o tavă cât mai lată punem hârtie de copt, ungem cu puțin ulei de măsline și o lăsăm deoparte până pregătim crenvurștii în aluat.

Punem puțină făină pe o suprafață curată și suficient de mare cât să ne putem juca. Aplatizăm cantitatea de aluat pentru fiecare covrig, punem câte un crenvurst și o bucată mică de cașcaval, împachetăm totul bine și aranjăm fiecare "viitor covrig" în tavă.

Când ajungem cam pe la al 10-lea crenvurst, dăm drumul la cuptor.

Eu am pregătit o parte din covrigi și fără cașcaval, am rulat puțin aluatul și am înconjurat crenvurștii cu el.

Pasul 4- Final: Într-un castron mic punem oul și gălbenușul, puțină sare și piper și amestecăm bine. Cu ajutorul unei pensule ungem fiecare covrig, iar apoi presărăm mac și susan.

Am avut 2 tăvi, una de covrigi cu cașcaval și una fără.


Băgăm fiecare tavă la cuptor pe rând (doar o tavă, dacă aveți una suficient de mare) la 180 de grade, până se coace aluatul (crenvurștii se vor face imediat), aproximativ 20 de minute pentru fiecare tavă.

Rezultatul:



Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu