Ingrediente:
🍆2 vinete;
🍆3-4 dovlecei mici;
🍆700 g carne amestec vită+porc;
🍆1 ceapă pentru umplutură, 2 cepe pentru sos;
🍆 1/2 legătură mărar;
🍆 1 pumn orez;
🍆1 lingură pastă de tomate;
🍆 1 linguriţă de făină:
🍆1 conservă de roșii;
🍆1/2 cană de vin alb;
🍆sare, piper, busuioc;
🍆ulei de floarea soarelui.
Opțional: smântână pentru dovlecei, telemea de vacă sau cașcaval pentru vinete.
Pregătire:
Pasul 1- Carnea: Tăiem mărunt o ceapă și o călim într-o oală cu puţin ulei de floarea soarelui.
Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm carnea tocată și amestecăm. Lăsăm pe foc (cu grijă să mai amestecăm din când în când) și ne ocupăm de vinete și dovlecei :
Pasul 2- Legumele: Spălăm vinetele, le tăiem pe jumătate și le scobim. Tăiem ce ne rămâne din vinete şi adăugăm peste carne.(încercăm să nu irosim) Facem același lucru și cu dovleceii, doar că nu îi tăiem, doar că îi scobim cu o linguriţă.
Pasul 3- Carnea 2: Adăugăm vinul peste carnea de pe aragaz. Lăsăm aproximativ 10 min, apoi adăugăm pasta de tomate și orezul. Oprim focul. Condimentăm, punem puțin mărar tocat și amestecăm bine.
Opțional: Când sunt aproape gata, adăugăm puțină brânză.
Pasul 5 - Dovleceii pe aragaz: (Dovleceii se gătesc mai repede decât vinetele, aşa că am preferat să îi fac pe aragaz) . Punem linguriţa de făină în conserva de roşii şi amestecăm. Umplem dovleceii cu ce ne-a mai rămas din carnea tocată, îi aranjăm pe verticală într-o cratiţă adâncă, punem amestecul din conservă, feliile întregi ale unei cepe, restul de mărar, puţină apă dacă mai este nevoie ( să nu treacă apa de dovlecei) şi condimentăm. Dovleceii sunt gata când s-au înmuiat.
🍆Poftă bună!
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu