sâmbătă, 23 aprilie 2016

Sărmăluțe în foi de ștevie cu ciuperci și ton


Ingrediente:

- 3 legături de ștevie, cu frunzele cât mai mari;
- 500 g ciuperci champignon proaspete;
- bucăți de ton în ulei vegetal, aprox. 150 g;
- 1/3 cană de orez;
- 6 lingurițe de pastă de tomate;
- 3 lingurițe de făină;
- 1 ceapă roșie;
- ulei de floarea soarelui;
- condimente;
- 1/2 legătura de pătrunjel.

Preparare:

Pasul 1 - Ștevia: Pregătim o oală mare cu apă, punem la fiert. Între timp spălăm bine fiecare frunză. (păstrați câteva frunze pentru mai târziu, cele mai subțiri)
Când apa începe să fiarbă, luăm câte 5-6 frunze și le lăsăm pentru 3-4 secunde în apă, apoi le punem deoparte într-o sită. Când am terminat de pregătit ștevia, clătim cu apă rece.
Lăsăm deoparte la scurs.

Pasul 2 - Umplutura: Spălăm și tocăm mărunt ceapa roșie. Curățăm ciupercile și le dăm prin blender. Punem puțin ulei de floarea soarelui într-o tigaie, călim ceapa, adăugăm ciupercile mărunțite. Lăsăm câteva minute și apoi adăugăm o jumătate de cană cu apă și orezul. Oprim focul când orezul s-a fiert și lăsăm deoparte la răcit.




Pasul 3 - Cotoarele șteviei: Tăiem cu un cuțit ascuțit cotorul fiecărei frunze (puteți face asta și înainte să o fierbeți):
Pasul 4 - Tonul: Adăugăm compoziția din tigaie într-un vas, tonul scurs de ulei, 3 linguri de pastă de tomate, condimentăm și amestecăm totul bine.





Pasul 5 - Sărmăluțe: Într-o oală adâncă punem puțin ulei de floarea soarelui, acoperim fundul vasului cu frunze de ștevie (cele nefierte). Punem o linguriță de compoziție pe fiecare frunză și rulăm, ca la sărmăluțele de varză. Aranjăm fiecare sărmăluță în oală, peste frunzele de ștevie.


Pasul 6 - Sosul: Amestecăm celelalte 3 lingurițe de pastă de tomate cu o cană de apă și făina, turnăm sosul în oală, până vor fi toate acoperite. Dacă nu ajunge, mai completați cu apă și agitați oala să fie sosul răspândit uniform. Condimentăm. Lăsăm la fiert, la foc mic pentru aproximativ 15 min (se vor face repede, deoarece orezul este deja fiert). Cu câteva minute înainte să oprim focul, punem pătrunjelul tocat.


Poftă bună!
Paște fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu