- prune (câte vreţi, eu am folosit în jur de 15 prune mici);
- 2 linguri de zahăr;
- ulei de floarea soarelui sau unt.
- 2 linguri de zahăr;
- ulei de floarea soarelui sau unt.
Pentru pandişpan:
- 8 ouă;
- 8 linguri de făină;
- 8 linguri de zahăr;
- 1/2 plic praf de copt;
- 1/2 plic praf de copt;
- 50 gr ciocolată albă.
Pentru sirop:
- 250 ml cidru de afine;
- 2 linguri de miere;
- coajă de lime.
Pregătire:
Pasul 1 - Siropul: Într-o crăticioară punem mierea şi cidrul la foc mic. Nu o lăsăm nesupravegheată, deoarece o să se umfle cidrul. Amestecăm încet, iar când începe să se îngroaşe puţin, adăugăm şi coaja de lime. Compoziţia o să se înjumătăţească până ajunge la o consistenţă siropoasă, dar rezultatul este nemaipomenit. După ce este gata, lăsăm deoparte să ajungă la temperatura camerei.
Pasul 2 - Prunele: Spălăm bine prunele şi le tăiem în felii subţiri. Punem 2 linguri de zahăr şi amestecăm. Le lăsăm deoparte pentru a trece la pasul 3.
Pasul 3 - Pandişpanul: ( Eu folosisem 8 gălbenuşuri pentru a prepara o îngheţată de casă şi m-am trezit cu 8 albuşuri ce nu meritau să fie irosite, aşa că am decis să fac acest pandişpan fără gălbenuşuri)
Cum nu se întâmplă atât de des să foloseşti numai gălbenuşuri şi să rămâi cu albuşuri, o să mă prefac că am folosit ouă întregi:
- Separăm ouăle. Gălbenuşurile le mixăm cu 4 linguri de zahăr până încep să se albească şi zahărul să se topească (puteţi pune o linguriţă de apă fierbinte pentru a grăbi topirea zahărului).
- Mixăm albuşurile cu celelalte 4 linguri de zahăr până se întăresc - mai întâi la viteză mică, apoi mărim (atenţie să nu le faceţi mult prea tari, dacă nu alunecă atunci când întoarceţi castronul, sunt perfecte).
- Adăugăm treptat câte o lingură de făină peste albuşuri şi amestecăm încet de jos în sus pentru a nu sparge bulele de aer. Punem gălbenuşurile şi bucăţi mici de ciocolată albă, praful de copt, amestecăm (tot încet), iar pandişpanul este gata de a fi pus la cuptor.
- Pregătim o tavă cu hârtie de copt, o ungem cu unt sau ulei de floarea soarelui şi turnăm compoziţia de pandişpan. Punem deasupra bucăţile de prune şi adăugăm în cuptorul preîncălzit la 170 - 180 de grade pentru aproximativ 35 de minute.
Când pandişpanul este gata, îl lăsăm câteva minute să se răcească puţin, şi apoi turnăm siropul de cidru.
Pasul 2 - Prunele: Spălăm bine prunele şi le tăiem în felii subţiri. Punem 2 linguri de zahăr şi amestecăm. Le lăsăm deoparte pentru a trece la pasul 3.
Pasul 3 - Pandişpanul: ( Eu folosisem 8 gălbenuşuri pentru a prepara o îngheţată de casă şi m-am trezit cu 8 albuşuri ce nu meritau să fie irosite, aşa că am decis să fac acest pandişpan fără gălbenuşuri)
Cum nu se întâmplă atât de des să foloseşti numai gălbenuşuri şi să rămâi cu albuşuri, o să mă prefac că am folosit ouă întregi:
- Separăm ouăle. Gălbenuşurile le mixăm cu 4 linguri de zahăr până încep să se albească şi zahărul să se topească (puteţi pune o linguriţă de apă fierbinte pentru a grăbi topirea zahărului).
- Mixăm albuşurile cu celelalte 4 linguri de zahăr până se întăresc - mai întâi la viteză mică, apoi mărim (atenţie să nu le faceţi mult prea tari, dacă nu alunecă atunci când întoarceţi castronul, sunt perfecte).
- Adăugăm treptat câte o lingură de făină peste albuşuri şi amestecăm încet de jos în sus pentru a nu sparge bulele de aer. Punem gălbenuşurile şi bucăţi mici de ciocolată albă, praful de copt, amestecăm (tot încet), iar pandişpanul este gata de a fi pus la cuptor.
- Pregătim o tavă cu hârtie de copt, o ungem cu unt sau ulei de floarea soarelui şi turnăm compoziţia de pandişpan. Punem deasupra bucăţile de prune şi adăugăm în cuptorul preîncălzit la 170 - 180 de grade pentru aproximativ 35 de minute.
Când pandişpanul este gata, îl lăsăm câteva minute să se răcească puţin, şi apoi turnăm siropul de cidru.
Delicios! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu