luni, 4 iulie 2016

Tagliatele cu bacon, busuioc proaspăt şi sos de roșii


Ingrediente:
 
- 200 gr tagliatele;
- 200 gr cubuleţe de bacon;
- 2 conserve de 400 gr de roşii întregi;
- 1 ceapă;
- 5-6 căței de usturoi
- ulei de măsline;
- 200 ml de apă;
- câteva frunze de busuioc proaspăt;
- sare, piper;
- opţional: parmezan.
 
Pregătire:
paste
Pasul 1 - Fierberea pastelor: Fierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Punem pastele în apă cu puţină sare, numai când începe apa să fiarbă. Cât timp se fierb pastele pregătim sosul:
 
Pasul 2 - Sosul: Curăţăm ceapa şi o tăiem mărunt, curăţăm usturoiul, pe care îl vom folosi întreg. Le călim în puţin ulei de măsline pentru 2 minute, apoi adăugăm baconul. Când acesta începe să se prăjească, adăugăm conţinutul celor 2 conserve, apa, sarea şi piperul.
 
(după ce s-au fiert pastele, le strecurăm şi le clătim cu apă rece, pentru a nu se lipi între ele până va fi sosul gata)
 
Pasul 3 - 2 in 1: Odată ce sosul este gata, adăugăm busuiocul tocat mărunt şi pastele, mai fierbem pentru 2-3 minute, pentru a intra aroma sosului şi în ele. Pastele noastre sunt gata de a fi servite.
 
paste cu busuioc proaspat
Putem adăuga la servire şi puţin parmezan răzuit.
Poftă bună!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu