Ingrediente:
- 1 pachet de biscuiți Speculoos (500 gr) (sau simpli);
- 1 esență de rom;
- 1 cană de lapte (200-250 ml);
- 150 gr unt;
- nucă de cocos (după gust);
- 3 linguri de cacao;
- 2 linguri de zahăr;
- 50 gr merișoare.
Pregătire:
Pasul 1 - Biscuiții: Rupem toți biscuiții cu mâinile în bucăți mari.
Pasul 2 - Crema: Punem laptele la fiert la foc mic, cu untul și zahărul. Odată ce untul s-a fiert, adăugăm și lingurile de cacao, amestecăm bine să nu avem cocoloașe. Când crema începe să se întărească adăugăm merișoarele și esența de rom. Când s-a îngroșat, o lăsăm deoparte, avem nevoie de ea caldă, nu fierbinte, altfel se vor înmuia biscuiții prea tare.
Pasul 3 - 2 in 1: Când crema nu mai este foarte fierbinte, o adăugăm peste biscuiții rupți și amestecăm ușor, să nu se piardă în totalitate bucățile de biscuiți.
Pasul 4 - Forma: Cel mai util "instrument" când gătesc ceva în formă de ruladă este suportul de farfurie din bambus. Așadar, desfacem un suport, acoperim cu folie de plastic, acoperim cu nucă de cocos atât cât ne place, punem compoziția, mai adăugăm nucă de cocos deasupra și apoi începem să rulăm în formă de "salam" cu ajutorul suportului de farfurie din bambus. Legăm salamul de biscuiți îl ținem câteva ore la frigider înainte de a servi.
Să aveţi poftă!! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu