Un desert simplu şi rapid, pe care mulţi dintre noi l-am iubit în copilărie!
Ingrediente:
- 250 gr tagliatele sau spaghete;
- 300 gr pesmet;
- 200 gr zahăr;
- 50 gr unt;
- 50 gr unt;
- 1 linguriţă de scorțișoară;
- 1 linguriţă de sare;
- 1 linguriţă de sare;
- 1/2 esență de rom;
- opţional: nucă măcinată.
- opţional: nucă măcinată.
Pregătire:
Pasul 1 - Pastele: Punem apă la fiert, iar când apa începe să fiarbă adăugăm sarea şi pastele. Lăsăm la fiert atât cât scrie pe pachet (avem grijă să nu se înmoaie prea mult, le vrem "al dente" şi amestecăm des, să nu se lipească între ele). Cât timp se fierb pastele, pregătim pesmetul:
Pasul 2 - Pesmetul: Topim untul într-o tigaie, apoi adăugăm pesmetul şi zahărul (ţinem aragazul pe foc mic) şi amestecăm încontinuu. După câteva minute adăugăm scorţişoara şi esenţa de rom (şi nucă măcinată dacă aveţi). Amestecăm bine, cât să fie o compoziţie nisipoasă, iar aromele să fie împrăştiate uniform. Lăsăm până ce pesmetul devine auriu.
Pasul 3 - Amestecăm: Strecurăm pastele şi le punem peste pesmet. Avem grijă ca fiecare pastă să fie acoperită de pesmet, altfel se vor usca.
Poftă bună! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu