Ingrediente:
- 500 gr piept de pui feliat;
- 2 ouă;
- făină;
- pesmet;
- ulei de floarea soarelui;
- sare, piper, boia.
Pentru garnitură:
-1 kg cartofi noi;
- 500 gr ciuperci;
- ulei de măsline;
- 4-5 căţei de usturoi;
- 100 ml de vin;
- 150 ml de apă;
- sare, piper, rozmarin.
Pregătire:
Pasul 1 - Şniţele: Spălăm feliile de piept de pui şi le condimentăm. Separat batem cele 2 ouă într-un castron cu sare, piper, şi ce alte condimente mai dorim. Pregătim o farfurie plată cu pesmet, alta cu făină. Dăm fiecare bucată de pui mai întâi prin făină, apoi prin ou şi apoi prin pesmet. Avem grijă să acoperim peste tot cu pesmet, apoi prăjim fiecare şniţel în ulei de floarea soarelui. Când este rumenit pe o parte, întoarcem pe cealaltă. Se vor prăji foarte repede (sunt gata când sunt aurii pe ambele părţi).
Pasul 2 - Garnitura: Spălăm bine cartofii (cu coajă sau fără), curăţăm usturoiul şi ciupercile. Pregătim o tavă adâncă în care să le punem întregi. Adăugăm uleiul de măsline, condimentele şi apa, acoperim cu folie de aluminiu şi lăsăm pentru 35 de minute în cuptor la 180 de grade. După cele 35 de minute desfacem folia cu grijă (va fi foarte fierbinte), punem vinul şi reintroducem în cuptor pentru încă 30 de minute.
Poftă bună! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu