sâmbătă, 10 decembrie 2016

Ciorbiță de văcuță




Ingrediente (pt o oală de aprox 5 litrii):
100 gr mazăre
100 gr fasole verde
1 morcov
2 cartofi
2 cepe
2 roșii
1 dovlecel
500 ml borș (jumătate de sticlă)
1 pumn orez
1 ou
500 gr carne de vita fiartă în apă cu oțet
leuștean proaspăt sau uscat
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
sare, piper, delikat legume

Pregătiri:

1. Punem o oală de ciorbă pe foc, aproape plină cu apă, aprox 3/4.

2. Spălăm și curățăm morcovul și cartofii, dăm morcovul pe răzuitoare și tăiem cartofii în cubulețe mici. Pregătim 2 cepe, le spălăm și le tăiem cât mai mărunt. Punem totul într-o tigaie, călim legumele în ulei de floarea soarelui pentru câteva minute, apoi le adăugăm în apa care a dat în clocot, împreună cu mazărea și fasolea.

3. Fierbem carnea separat, în apă cu puțin oțet, apoi o strecurăm și o rupem în bucățele în ciorbă.

4. Odată ce cartoful din ciorbă aproape s-a fiert, adăugăm și dovlecelul tăiat în cubulețe (acesta fierbe foarte repede). După 3-4 minute, adăugăm și roșiile decojite și tăiate cubulețe (sau jumătate din cantitatea unei conserve de roșii). Pentru a le decoji mai bine, le ținem pentru câteva minute în apă fierbinte.

5. Adăugăm orezul și borșul, sare, piper și delikat după gustul fiecărei gospodine. Lăsăm ciorba să fiarbă cu borșul aproximativ 5 minute. Între timp:

6. Punem oul într-un castron și îl batem cu o furculiță, în timp ce punem câte o lingură din ciorbă (dacă am pune oul bătut direct în ciorbă, s-ar face omletă, așa că îl batem bine cu 2-3 linguri de ciorbă). Punem conținutul castronului în oala de pe foc și continuăm să amestecăm în oală. Mai lăsăm 2-3 minute și apoi este gata.

7. Tocăm mărunt leușteanul dacă este proaspăt și îl adăugăm în ciorbă după ce oprim focul.


Poftă bună și multă inspirație și pentru felul următor!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu