joi, 8 decembrie 2016

Piept de rață cu sos de portocale

Un preparat "fițos", servit la multe restaurante pretențioase, cu un preț destul de ridicat, dar pe care îl poate face oricare dintre noi, destul de rapid și simplu, cu un buget rezonabil.




Ingrediente:
500 gr piept de rață  - eu am avut 2 bucăți mai mici
2 portocale
2 linguri de zahăr
100 ml alcool (coniac, vodcă, etc) - eu am avut țuică și asta am folosit 😋
sare, boia, piper

Pregătire:
1. Spălăm pieptul de rață, crestăm ușor pielea (dar nu cât să ajungem la carne) și condimentăm cu sare, boia și piper după preferința fiecăruia.

2. Pregătim o tigaie, o punem pe aragaz la foc mic spre mediu și punem imediat pieptul, cu pielea în jos (mai întâi o crocănțim ușor) pe tigaia rece. Dacă am pune carnea în tigaia încinsă, am distruge crusta și bineînțeles, preparatul. După 4-5 minute întoarcem pieptul pentru a se găti și pe partea cealaltă și mai lăsăm încă 4-5 minute.

3. De data aceasta folosim o tavă pentru cuptor: lăsăm grăsimea în tigaie, iar rața o punem în tavă. O introducem în cuptor pentru aproximativ 15 minute la 180 de grade pentru a avea carnea bine făcută (sau mai puțin dacă o vreți mai "în sânge").



4. Cât timp ținem carnea în cuptor, pregătim sosul. Folosim tigaia cu grăsimea lăsată de carne (puteți să mai aruncați din ea dacă vi se pare prea multă grăsime), adăugăm zeama de la cele 2 portocale (feliem mai întăi 2-3 felii de portocală și le introducem în tigaie pentru a aromatiza sosul), 2 linguri de zahăr și tăria, amestecăm și lăsăm tigaia la foc mediu pe aragaz, până se îngroașă sosul și se evaporă alcoolul (nu uităm să amestecăm din când în când) .

Servim friptura cu sosul dulce-acrișor!Poftă bună!
Recomandare: Eu am pregătit un piure de mazăre și am adăugat dulceață de ceapă, pentru un mix de arome și de culori!

Click pentru rețete: Rețetă dulceață de ceapă și Piure de mazăre

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu