Ingrediente:
500 gr ceapă roșie
1 kg ceapă albă
1 praz
250 ml vin roșu demisec
300 gr zahăr brun
300 gr zahăr tos
100 gr unt
opțional: puteți folosi numai ceapă roșie sau numai albă, nu neaparat combinate.
Pregătire:
1. Curățăm și spălăm ceapa, prazul, o tocăm fideluțe și punem totul la călit în unt, la foc mediu. De folosit o oală destul de rezistentă temperaturilor ridicate.
2. Odată ce aceasta s-a înmuiat, adăugăm zahărul, iar după ce se topește zahărul și compoziția începe să se lege, punem și vinul. Lăsăm pe foc pentru încă 30 - 35 minute până se leagă toată compoziția. Este foarte important să amestecăm din când în când, pentru a nu se arde.
3. Pregătim borcănașele sterilizate (putem să le fierbem pe aragaz într-o oală cu apă, sau să le ținem o perioadă în cuptor) și adăugăm dulceața fierbinte în ele, apăsăm cu o linguriță pentru a evita bulele de aer și punem capacele după ce s-a mai răcit.
Delicioasă alături de carne de rață, de porc sau vită! Spor la gătit! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu