Ingrediente:
papanași:
400 gr brânză dulce
2 ouă
100 gr zahăr tos
1 plic zahăr vanilat
250 gr făină
1 plic praf de copt
coaja de la o lămâie
1/2 esență de vanilie
ulei de floarea soarelui pentru prăjit
serviți cu:
smântână
dulceață de cireșe amare (sau ce altă dulceață preferți/aveți în cămară)
Pregătire:
1. Amestecăm bine toate ingredientele (mai puțin făina, pe care o lăsăm la sfârșit) cu mixerul sau cu un tel. 2. Adăugăm făina puțin câte puțin. Compoziția trebuie să fie pufoasă, pentru a obține niște papanași pufoși, tocmai de aceea nu punem toată făina deodată. Lăsăm mixerul sau telul deoparte și folosim mâinile atunci când aluatul devine mai gros. (ATENȚIE: să nu îl faceți prea tare)
3. Întinem aluatul pe o suprafață tare (pe care presărăm puțină făină) cât să avem grosimea dorită de fiecare, iar cu ajutorul unei căni formăm papanașii (cerculețe mai groase). Folosim pahărele mici de țuică/shoturi, sau altceva și mai mic cu care să găurim mijlocul fiecărei forme și păstrăm căpăcelul.
4. Punem într-o tigaie adâncă mult ulei, sau umplem o friteuză și prăjim fiecare papanaș și fiecare căpăcel în baie de ulei, pe toate părțile. Separat, pregătim un castron mare cu hârtie de bucătărie, pentru a absorbi o parte din ulei.
5. De fiecare dată când vrem să servim, punem câte o bucățică, apoi smântână și dulceață, atât cât ne place, căpăcelul deasupra și servim. Dacă servim și mai târziu, încălzim papanașii înainte de a pune smântână și dulceață.
deliciossssss
|
Un preparat ușor de gătit și nemaipomenit de gustos! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu