duminică, 20 noiembrie 2016

Țuică fiartă cu leuștean

Winter is coming ⛄.. si ce poate fi mai bun decât un vin fiert sau o țuică fiartă? Iată o idee pentru cum să faci o altfel de țuică fiartă:

Ingrediente:

țuică (câtă țuică vreți sau aveți 😁)
zahăr sau miere
(în funcție de cât de dulce vreți să fie, să zicem 1 lingură cu vârf la 200 ml)
leuștean
(câteva frunze, pentru aromă, eu nu am avut proaspăt, am folosit de la congelator. NU folosiți leuștean uscat, de la plic)
Opțional: boabe de piper

Pregătire:

*Se pune țuica într-un ibric, împreună cu frunzele de leuștean și cu zahărul sau mierea, pe aragaz, la foc mic.  Nu lăsați pe foc ibricul și plecați de lângă el, pentru a evita surprizele neplăcute. Când începe să dea în clocot, opriți focul și puneți în ceșcuțe cu ajutorul unei strecurători, pentru a nu avea frunze de leuștean în ele. 
Serviți fierbinte!🔥🔥🔥

Lăsați deoparte scepticismul și încercați! Merită!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu