joi, 26 ianuarie 2017

Ganache de ciocolată neagră

Decât să folosim plicurile din comerț cu cremă de ciocolată de-a gata, mai bine o pregătim noi acasă. Mai scump, dar mai gustos și mai sănătos.


Ingrediente:

180 gr ciocolată neagră cu lapte
200 ml smântână pentru frișcă
2 linguri de cacao

Pregătire:

1. Punem smântâna pentru frișcă într-o crăticioară, la foc mic.
2. Mărunțim ciocolata și o adăugăm peste smântână, apoi amestecăm ușor până se topește ciocolata. 3. Adăugăm cele 2 linguri de cacao și frecăm bine pentru a nu se forma cocoloașe. Când compoziția este omogenă, oprim focul și lăsăm câteva minute deoparte înainte de a o folosi la preparatele noastre. Aceasta se va ingroșa cu timpul.

Opțional: puteți pune esență de rom sau fructe.
Spor la prăjiturit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu