Nu știți ce aperitive să mai pregătiți musafirilor? Dacă sunteți fan paste, veți aprecia această rețetă :D.
Ingrediente:
1 pachet de spaghete
400 ml smântână lichidă
1 pachet de cubulețe de bacon
3-4 căței de usturoi
2 ouă
2 iaurturi mici
ulei de măsline
parmezan
sare, piper
Pregătire:
1. Adăugăm apă într-o oală adâncă, nu o umplem total, mai lăsăm 1/4 liber, o punem pe aragaz la foc mare, adăugăm sare. Odată ce începe să fiarbă, punem spaghetele și lăsăm la foc mediu, până vor fierbe (verificați ambalajul pentru a vedea în cât timp vor fierbe).
2. Cât timp fierb pastele, pregătim sosul. Punem o tigaie adâncă la foc mediu, adăugăm baconul (nu este nevoie de ulei) și usturoiul tocat mărunt. Lăsăm baconul să se crocănțească, apoi punem smântâna lichidă, sare și piper (amestecăm continuu). Când sosul începe să se îngroașe, oprim focul.
3. După ce au fiert pastele, le strecurăm și apoi le adăugăm peste sosul fierbinte. Mai dăm puțin drumul la foc, la intensitate mică. Adăugăm 1 ou și amestecăm puternic, pentru a cuprinde toate spaghetele, apoi adăugăm 1 iaurt, parmezan răzuit și mai condimentăm. Oprim focul.
4. Pregătim o tavă pentru brioșe, o ungem cu ulei de măsline și umplem fiecare adâncitură cu spaghete. Cu ajutorul unei lingurițe, apăsăm ușor. Într-un castronel, punem un ou, celălalt iaurt, parmezan răzuit și amestecăm bine cu o furculiță, apoi adăugăm câte o lingură din această compoziție peste "brioșe". Presărăm cu parmezan.
Puteți face 2 tăvi de brioșe, sau puteți servi ce rămâne, separat.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu