vineri, 27 ianuarie 2017

Belcolade reinterpretat, cu crumble de brownie și praf de fructe goji

Un preparat nebunesc, perfect pentru a-ți surprinde musafirii sau colegii de serviciu.  Gustul este extraordinaar, iar aspectul este pe măsură.
Belcolade la pahar


Ingrediente:

Pentru brownie:
150 gr ciocolată neagră
150 gr unt
3 ouă
5 linguri de făină
3 linguri de zahăr
3 linguri de cacao
1 esență de rom
1/2 plic praf de copt

Pentru crema albă:
600 gr ciocolată albă
800 ml smântână pentru frișcă
2 plicuri întăritor frișcă
30 gr gelatină
1 esență de vanilie
2 linguri de zahăr pudră

Pentru crema neagră:
200 gr ciocolată neagră
200 ml smântână pentru frișcă
50 gr unt
2 linguri de cacao
1 lingură de zahăr pudră
1/2 esență de lămâie


Ingrediente surpriză: dulceață de vișine, vișine din compot, fructe goji, 50 gr ciocolată albă pentru decorat.
Important de folosit: pahare transparente pentru servire.


Pregătire:

Brownie: Mai întâi de toate, pregătim negresa, pentru a ne ocupa de cele 2 creme cât timp ea se coace și se răcește.

1. Într-o căticioară lăsăm untul să se topească la foc foarte mic (amestecăm încontinuu), mărunțim ciocolata și o adăugăm peste untul topit și omogenizăm totul (atenție! să nu dea în clocot amestecul).

2. După ce s-a topit ciocolata, adăugăm pudra de cacao, zahărul și esența de rom. Mixăm bine cu o spatulă pentru a nu se forma cocoloașe. Odată ce are consistența unei creme, lăsăm deoparte să ajungă la temperatura camerei.

crema de ciocolata

3. După ce a ajuns la temperatura camerei, adăugăm treptat câte un ou (nu e nevoie să separăm gălbenușurile de albușuri) și apoi câte o lingură de făină și praful de copt, în timp ce amestecăm cu un tel.

negresa

4. Pregătim o tavă cât mai plată cu hârtie de copt, turnăm compoziția în tavă, cât mai uniform și lăsăm la cuptor pentru 20 de minute (în cuptorul preîncălzit, la 180-190 de grade). Apoi o scoatem și o lăsăm la răcit. După ce s-a răcit, frământăm blatul cu degetele până ajunge la o consintență nisipoasă.

negresanisip de browniecrumble de negresa

Este timpul să ne ocupăm de prima cremă, cea albă:

5. Punem 400 ml de smântână pentru frișcă într-o crăticioară pe aragaz, la foc foarte mic. După ce se încălzește puțin, punem ciocolata albă mărunțită și amestecăm încet, până se topește. Adăugăm esență de vanilie și apoi o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.



6. Lăsăm gelatina în 200 ml de apă rece pentru aproximativ 10 minute. Între timp:

7. Mixăm bine restul de smântână pentru frișcă cu cele 2 plicuri de întăritor. Punem 4-5 linguri de frișcă deoparte, pentru cealaltă cremă.

8. Turnăm gelatina într-o crăticioară și o topim pe baie de aburi (atenție să nu fiarbă, că altfel nu mai este bună). O lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

9. Odată ce s-a mai răcit ciocolata albă, o încorporăm încetul cu încetul în frișcă, apoi adăugăm și gelatina treptat (păstrăm 4-5 linguri de gelatină pentru crema de ciocolată).

crema belcolade

Acum putem pregăti și crema de ciocolată neagră:

10. Punem cele 50 de grame de unt într-un vas la topit (tot la foc mic), apoi adăugăm smântâna pentru frișcă, iar când se încălzește, punem și bucățile de ciocolată neagră. După ce s-a topit ciocolata, punem și pudra de cacao, zahărul pudră și esența de lămâie. După ce a ajuns la temperatura camerei, încorporăm amestecul cu frișca pusă deoparte și cu 4-5 linguri din gelatina pregătită mai sus.

crema ciocolata

11. Scurgem vișinele de sucul din compot, le scoatem sâmburii și le lăsăm deoparte la scurs.

12. Dăm câteva fructe goji prin blender, pentru a le mărunți cât mai bine.

Ne putem ocupa acum de aranjarea ingredientelor în pahare. Mie mi-au ieșit 33 de păhărele mici (depinde de ce dimensiune au).

13. Punem câte o linguriță de dulceață în fiecare păhărel, apoi o parte din nisipul de brownie, o lingură de cremă albă, câte o vișină și crema de ciocolată neagră deasupra.


prajitura belcolade

14. Decor: Presărăm cu praful de goji deasupra fiecărui păhărel, apoi topim cele 50 de grame de ciocolată albă într-o ceașcă, la cuptorul cu microunde. Amestecăm bine cu o linguriță, apoi începem să stropim peste pahare pentru un aspect cât mai artistic. Mai completăm cu praf de goji și puțină pudră de cacao și preparatul este gata.

reteta prajitura belcolade
prajitura belcolade
💗💗💗💗💗💗💗

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu