Pentru acest preparat folosim o tavă și hărtie de brioșe. Ne vor ieși 2 tăvi din ingredientele de mai jos, adica 24 de trandafiri dulci.
Ingrediente:
1 pachet de foietaj
3-4 mere
jumătate de lămâie
zahăr tos
zahăr pudră
scorțișoară
ganache de ciocolată
1. Mai întâi pregătim ganache-ul de ciocolată, conform rețetei : ganache de ciocolată neagră
2. Apoi ne ocupăm de mere:
Spălăm merele, le tăiem pe jumătate, îndepărtăm cotoarele și le feliem cât mai subțire. Presărăm cu zeamă de lămâie, zahăr și scorțișoară.
3. Pregătim foietajul pentru asamblare:
Desfacem pachetul de foietaj, luăm una dintre foi și o tăiem cu un cuțit pe lungime (pe verticală), exact pe marginile formate după desfacerea ei, în 4. Acum întoarcem foaia pe orizontală și tăiem în 3 părti egale. Astfel vom avea 12 bucăți. Ne folosim de folia în care este îmbrăcată foaia de foietaj pentru a întoarce.
4. Acum asamblăm trandafirii dulci:
Pe marginea fiecărei bucățele aranjăm felii subțiri de mere, iar pe partea inferioară ungem cu ajutorul unei pensule, cu ciocolata preparată la punctul 1, apoi le împachetăm și le rulăm.
5. Luăm tava pentru brioșe, o aranjăm cu hârtie pentru brioșe (nu mai este nevoie de ulei sau făină), și aranjăm foietajele cu merele în sus.
6. Introducem tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade și o mai scoatem după 25 de minute. Cât timp stă prima tavă în cuptor, ne ocupăm de celaltă foaie.
După ce se vor răci, decorăm cu zahăr pudră.
Să aveți poftă!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu