vineri, 4 noiembrie 2016

Ciocănele de pui cu vinete, dovlecei și roșii la cuptor

De ce să gătim separat friptura şi garnitura, când le putem prepara în acelaşi vas, în acelaşi timp?
Ciocănele de pui cu legume la cuptor
 
Ingrediente:
*800 gr ciocănele de pui
*1 vânătă
*1 dovlecel
*3-4 roșii
*ulei de măsline
*ulei de floarea soarelui
*caşcaval
*busuioc proaspăt
*condimente: sare, piper, boia etc.
 
Pregătire:
ciocanele de pui la cuptor1. Punem o oală cu 3/4 apă la fiert. Spălăm ciocănelele de pui şi le punem în apă, când aceasta va începe să fiarbă. Adăugăm sare şi le lăsăm pentru 15-20 de minute la fiert (se poate sări peste fierberea ciocănelelor, dacă preferaţi carnea mai mult prăjită).

2. După ce s-au fiert, le lăsăm la scurs, le condimentăm, iar apoi le prăjim în ulei de floarea soarelui, pentru câteva minute, până se rumenesc uşor (din apa rămasă putem pregăti un orez sau o supă cremă de legume).

3. Între timp, spălăm legumele şi le tăiem rondele.

4. Aranjăm carnea de pui într-o tavă pentru cuptor, stropim cu ulei de măsline iar apoi aranjăm dovleceii, roşiile şi rondelele de vânătă, pe rând, până acoperim carnea în totalitate. Răzuim caşcaval peste, punem busuioc, sare şi piper, şi adăugăm în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 40 de minute.

Înainte:
carne de pui cu legume
După:
ciocanele de pui cu dovlecei
reteta rapida
🍆🍅Poftă bună!🍅🍆

Foietaje cu dulceață și nucă de cocos

Ce poate fi mai simplu decât să cumperi un aluat de foietaj de la magazin şi să îl umpli cu ceva bun, ca apoi să îl bagi la cuptor şi să savurezi un desert gustos şi rapid de preparat?
 
Ingrediente:
*aluat de foietaj
*dulceaţă de caise (sau orice altă dulceaţă mai aveţi)
*nucă de cocos
 
Pregătire
1. Dăm drumul la cuptor la 180 de grade.
2. Tăiem aluatul în pătrăţele, la dimensiunile dorite.
3. Punem puţină dulceaţă (pentru a le putea rula mai bine).
4. Rulăm ca nişte cornuleţe, apoi le dăm prin nucă de cocos.
5. Înfigem scobitori în fiecare cornuleţ, pentru a le păstra forma în timpul coacerii.
6. Punem o hârtie pentru copt pe o tavă plată şi introducem în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute.
 
Înainte:
După:

Yuuuuuummm

marți, 1 noiembrie 2016

Supă cremă de dovleac cu oregano proaspăt


🎃Ingrediente:
1 dovleac plăcintar (aprox. 1kg)
2 morcovi
1 ceapă
1 păstârnac
oregano proaspăt (sau uscat, dacă nu aveți proaspăt)
supă de pui
sare, piper

🎃Pregătire:

1. Punem o oală cu apă la fiert (umplem oala până acoperim aprox. 3 sferturi din ea)
2. Curăţăm cartoful, păstârnacul, ceapa şi morcovii, le tăiem în bucăţi mari şi le punem la fiert.
3. Curăţăm dovleacul de coajă şi de sâmburi, îl tăiem cubuleţe şi îl adăugăm peste celelalte legume, la fiert (acesta va fierbe mult mai repede).
4. Adăugăm sare, piper şi un mănunchi de oregano proaspăt (sau uscat, din abundenţă).

Supă cremă de dovleac
 
5. Odată ce toate legumele s-au fiert, strecurăm apa (e suficient să înclinăm oala şi să vărsăm în chiuvetă, deoarece mai trebuie sa lăsăm puţină apă în oală). Mai punem puţin oregano şi pasăm totul folosind un blender vertical. Adăugăm supă de pui şi amestecăm, până ajunge la consistenţa dorită (dacă nu avem supă de pui, păstrăm deoparte apa în care au fiert legumele şi o folosim pe aceea). Mai adăugăm condimente dacă este necesar.
supa crema de dovleac cu oregano proaspat
🎃Poftă bună!🎃

luni, 31 octombrie 2016

Salată verde cu pere și dressing de muștar

salata cu spanac

Ingrediente:
(cantitatea: după preferința fiecărei gospodine)

pere
brânză feta
mix de semințe

partea VERDE:
castravete
ardei
salată iceberg
rucola
spanac proaspăt
pătrunjel
mărar
frunze de țelină

dressing:
muștar
miere
zeamă de lămâie
ulei de măsline
sare și piper

Pregătire:

1. Spălăm perele și tot ce este verde. Lăsăm totul într-o sită la scurs. 

2. Rupem frunzele de salată în bucăți mari, tocăm pătrunjelul, mărarul și frunzele de țelină, tăiem legumele și perele. Punem totul într-o vas și adăugăm bucăți de brânză.

3. Amestecăm toate ingredientele pentru dressing și îmbrăcăm restul ingredientelor. Presărăm semințe deasupra și servim.

salata cu branza feta
O masă ușoară și sănătoasă

Musaca din cartofi şi broccoli

musaca cu broccoli

Ingrediente:

1 kg cartofi
1 broccoli mare
500 gr carne tocată de porc
150 gr telemea de vacă
150 gr caşcaval
ulei de măsline
1 ceapă
1 ardei capia
ulei de floarea soarelui
sare, piper, chili, usturoi granulat

Pregătire:

1. Punem 2 oale cu 3/4 de apă la fiert cu puțină sare. Până fierbe apa, curățăm cartofii și îi feliem, apoi îi punem la fiert. Rupem bucățele de broccoli și le fierbem în cealaltă oală.


2. Tăiem mărunt ceapa și ardeiul capia, le punem la călit într-o tigaie cu puțin ulei de floarea soarelui. După ce s-au înmuiat, adăugăm canea tocată și condimentăm. Lăsăm aproximativ 10-15 minute la foc mediu, timp în care mai amestecăm din când în când.


3. După ce au fiert cartofii, îi scurgem folosind o sită. Scurgem și bucățile de broccoli și le punem separat.

4. Punem o hârtie de copt peste o tavă ușor adâncă, o ungem cu puțin ulei de măsline și aranjăm un strat de cartofi (astfel încât să nu avem goluri), punem puțin cașcaval răzuit, apoi punem carnea tocată peste, brânza răzuită și bucățile de broccoli, acoperim cu un alt strat de cartofi și cașcaval răzuit din abundență (putem folosi mai multă carne tocată pentru 2 straturi de carne).

musaca de brocoli
musaca de cartofi

5. Lăsăm tava în cuptorul preîncălzit, aproximativ 45 de minute la 180 de grade.

musaca de cartofi
Delicios de arătos!