luni, 31 octombrie 2016

Musaca din cartofi şi broccoli

musaca cu broccoli

Ingrediente:

1 kg cartofi
1 broccoli mare
500 gr carne tocată de porc
150 gr telemea de vacă
150 gr caşcaval
ulei de măsline
1 ceapă
1 ardei capia
ulei de floarea soarelui
sare, piper, chili, usturoi granulat

Pregătire:

1. Punem 2 oale cu 3/4 de apă la fiert cu puțină sare. Până fierbe apa, curățăm cartofii și îi feliem, apoi îi punem la fiert. Rupem bucățele de broccoli și le fierbem în cealaltă oală.


2. Tăiem mărunt ceapa și ardeiul capia, le punem la călit într-o tigaie cu puțin ulei de floarea soarelui. După ce s-au înmuiat, adăugăm canea tocată și condimentăm. Lăsăm aproximativ 10-15 minute la foc mediu, timp în care mai amestecăm din când în când.


3. După ce au fiert cartofii, îi scurgem folosind o sită. Scurgem și bucățile de broccoli și le punem separat.

4. Punem o hârtie de copt peste o tavă ușor adâncă, o ungem cu puțin ulei de măsline și aranjăm un strat de cartofi (astfel încât să nu avem goluri), punem puțin cașcaval răzuit, apoi punem carnea tocată peste, brânza răzuită și bucățile de broccoli, acoperim cu un alt strat de cartofi și cașcaval răzuit din abundență (putem folosi mai multă carne tocată pentru 2 straturi de carne).

musaca de brocoli
musaca de cartofi

5. Lăsăm tava în cuptorul preîncălzit, aproximativ 45 de minute la 180 de grade.

musaca de cartofi
Delicios de arătos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu