marți, 1 noiembrie 2016

Supă cremă de dovleac cu oregano proaspăt


🎃Ingrediente:
1 dovleac plăcintar (aprox. 1kg)
2 morcovi
1 ceapă
1 păstârnac
oregano proaspăt (sau uscat, dacă nu aveți proaspăt)
supă de pui
sare, piper

🎃Pregătire:

1. Punem o oală cu apă la fiert (umplem oala până acoperim aprox. 3 sferturi din ea)
2. Curăţăm cartoful, păstârnacul, ceapa şi morcovii, le tăiem în bucăţi mari şi le punem la fiert.
3. Curăţăm dovleacul de coajă şi de sâmburi, îl tăiem cubuleţe şi îl adăugăm peste celelalte legume, la fiert (acesta va fierbe mult mai repede).
4. Adăugăm sare, piper şi un mănunchi de oregano proaspăt (sau uscat, din abundenţă).

Supă cremă de dovleac
 
5. Odată ce toate legumele s-au fiert, strecurăm apa (e suficient să înclinăm oala şi să vărsăm în chiuvetă, deoarece mai trebuie sa lăsăm puţină apă în oală). Mai punem puţin oregano şi pasăm totul folosind un blender vertical. Adăugăm supă de pui şi amestecăm, până ajunge la consistenţa dorită (dacă nu avem supă de pui, păstrăm deoparte apa în care au fiert legumele şi o folosim pe aceea). Mai adăugăm condimente dacă este necesar.
supa crema de dovleac cu oregano proaspat
🎃Poftă bună!🎃

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu