joi, 26 ianuarie 2017

Trandafiri din mere cu ganache de ciocolată


Pentru acest preparat folosim o tavă și hărtie de brioșe. Ne vor ieși 2 tăvi din ingredientele de mai jos, adica 24 de trandafiri dulci.


Ingrediente:

1 pachet de foietaj
3-4 mere
jumătate de lămâie
zahăr tos
zahăr pudră
scorțișoară
ganache de ciocolată

Pregătire:

1. Mai întâi pregătim ganache-ul de ciocolată, conform rețetei : ganache de ciocolată neagră

2. Apoi ne ocupăm de mere:
Spălăm merele, le tăiem pe jumătate, îndepărtăm cotoarele și le feliem cât mai subțire. Presărăm cu zeamă de lămâie, zahăr și scorțișoară.

3. Pregătim foietajul pentru asamblare:
Desfacem pachetul de foietaj, luăm una dintre foi și o tăiem cu un cuțit pe lungime (pe verticală), exact pe marginile formate după desfacerea ei, în 4. Acum întoarcem foaia pe orizontală și tăiem în 3 părti egale. Astfel vom avea 12 bucăți. Ne folosim de folia în care este îmbrăcată foaia de foietaj pentru a întoarce.

4. Acum asamblăm trandafirii dulci:
Pe marginea fiecărei bucățele aranjăm felii subțiri de mere, iar pe partea inferioară ungem cu ajutorul unei pensule, cu ciocolata preparată la punctul 1, apoi le împachetăm și le rulăm.


5. Luăm tava pentru brioșe, o aranjăm  cu hârtie pentru brioșe (nu mai este nevoie de ulei sau făină), și aranjăm foietajele cu merele în sus.
6. Introducem tava în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade și o mai scoatem după 25 de minute. Cât timp stă prima tavă în cuptor, ne ocupăm de celaltă foaie.
După ce se vor răci, decorăm cu zahăr pudră.

Să aveți poftă!

Ganache de ciocolată neagră

Decât să folosim plicurile din comerț cu cremă de ciocolată de-a gata, mai bine o pregătim noi acasă. Mai scump, dar mai gustos și mai sănătos.


Ingrediente:

180 gr ciocolată neagră cu lapte
200 ml smântână pentru frișcă
2 linguri de cacao

Pregătire:

1. Punem smântâna pentru frișcă într-o crăticioară, la foc mic.
2. Mărunțim ciocolata și o adăugăm peste smântână, apoi amestecăm ușor până se topește ciocolata. 3. Adăugăm cele 2 linguri de cacao și frecăm bine pentru a nu se forma cocoloașe. Când compoziția este omogenă, oprim focul și lăsăm câteva minute deoparte înainte de a o folosi la preparatele noastre. Aceasta se va ingroșa cu timpul.

Opțional: puteți pune esență de rom sau fructe.
Spor la prăjiturit!

vineri, 20 ianuarie 2017

Salată caprese

Dieta mediteraneană este una dintre cele mai sănătoase diete din lume, deoarece se bazează pe o gamă largă de legume, fructe și multă carne de pește. Un preparat specific zonei este salata caprese, care este foarte sănătasă și gustoasă în același timp. De asemenea, este foarte simplu de preparat și necesită foarte puține ingrediente:


Ingrediente:
roșii
mozzarella
busuioc proaspăt
ulei de măsline
sare, piper
opțional: sos pesto.

Pregătire:
1. Se spală și se feliază roșiile.
2. Se feliază mozzarella.
3. Se toacă busuiocul.
4. Se aranjează pe farfurie câte o felie de roșie, una de brânză.
5. Condimentăm.
6. Se presară busuiocul, de stropește cu ulei de măsline și se servește.
7. Opțional: se adaugă sos pesto.

Principiile dietei mediteraneene:
* consumă cât mai multe legume,
* consumă mai puțină carne de porc, pui, vită, și înlocuiește-o cu fructe de mare și pește,
* încearcă să ai o cină vegetariană cel puțin o dată pe săptămână.
Mai multe detalii despre dieta mediteraneană: Sursă site

Beneficiile uleiului de măsline:
* previne cancerul (conține antioxidanți),
* previne bolile cardiovasculate,
* previne diabetul zaharat,
* vindecă durerile de urechi,
* menține greutatea corporală,
* prin aplicarea uleiului pe scalp, ajută la hidratarea și tonifierea firului de păr,
* întărește unghiile prin aplicarea directă.
Mai multe detalii despre beneficiile uleiului de măsline: Sursă site

vineri, 6 ianuarie 2017

Salata mov cu ton

Beneficiile cartofilor mov și ale consumului de pește, combinate într-o salată rapidă. Dacă îți place salata orientală. cu siguranță vei aprecia gustul acestui preparat:


Ingrediente:
bucăți de ton (să nu luați ton mărunțit)
câțiva cartofi mov

o mână de merișoare
1 ceapă roșie
juma' de varză roșie mică
1 lămâie
oțet balsamic
ulei de măsline
sare, piper
opțional: fasole roșie



Pregătire:

# Spălăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare.
# Cât timp fierb cartofii, spălăm varza, o tocăm mărunt, adăugăm câteva merișoare. Tăiem ceapa fideluțe, feliem lămâia cât mai subțire, adăugăm bucăți de ton, ulei de măsline, sare și piper, oțet balsamic.Opțional: adăugăm fasole roșie.



# După ce au fiert cartofii, îi strecurăm, îi clătim cu apă rece și îi curățăm de coajă. Tăiem cartofii și îi adăugăm peste celelalte ingrediente. Amestecăm totul și servim :)

 # O masă sățioasă și sănătoasă!

sâmbătă, 10 decembrie 2016

Custard Brownie


Ingrediente:

🍪Pentru negresă:

120 gr zahăr pudră;
4 linguri de zahăr tos( pentru frecat gălbenușurile);
5 ouă mari;
4-5 linguri de făină;
75 gr unt topit;
1 plic praf de copt;
1 plic zahăr vanilinat ( pentru pus deasupra aluatului);
unt pentru uns tava;
o tabletă de ciocolată neagră;
6 lingurițe cu vârf de cacao;
stafide;
esență de migdale.



🐣Pentru crema de ou:

Aproximativ jumătate din cantitățile de la pastel de nata: cremă de ou
4 gălbenușuri;
250 ml lapte;
100 ml apă;
3 linguri de făină;
4 linguri de zahăr tos;
1 lingură de zahăr pudră;
coajă de lămâie;
1/2 esență de vanilie.



Pregătire:

1. Pregătim crema conform pașilor de la pastel de nata .

2. Separăm albușurile de gălbenușuri. Frecăm albușurile cu zahărul pudră până se întăresc, separat frecăm gălbenușurile cu zahărul tos până se topește zahărul.














3. Adăugăm făina, pudra de cacao, praful de copt, untul topit la temperatura camerei, esența, câteva stafide, bucăți de ciocolată (jumătate de tabletă tăiată cubulețe mici), amestecăm ușor, apoi adăugăm și gălbenușurile. Ungem o tavă rotundă de tort cu unt, turnăm compoziția de negresă, presărăm zahărul vanilinat deasupra și o introducem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 10 minute. Scoatem negresa din cuptor, acoperim cu crema de ou, reintroducem în cuptor și o lăsăm până devine aurie (aspect asemănător cremei de zahăr ars). Când se răcește ornăm cu restul de ciocolată și servim.