Ce ţi-ai putea dori mai mult de la un desert? |
Ingrediente:🍰 500 gr biscuiţi oreo;
🍰 compot de struguri;
🍰 450 gr brânză de vaci;
🍰 200 ml frişcă lichidă;
🍰 200 gr iaurt cu stracciatella;
🍰 100 gr zahăr pudră;
🍰 25 gr gelatină (un plic de 15 gr pentru cremă şi unul de 10gr pentru jeleu);
🍰 2 linguri de cacao;
🍰 50 gr unt topit.
Pregătire (8 paşi către un deliciuuuuuuuu sublimmmmm💕💕):
1. Topim untul la foc mic, apoi îl lăsăm deoparte până ne ocupăm de biscuiţi.
2. Dăm prin blender aproximativ 350-400gr biscuiţi (păstrăm restul pentru cremă şi pentru ornat). Adăugăm untul topit şi amestecăm totul cu o paletă. Într-o tavă cu formă detaşabilă (eu am avut cu 26cm diametru, poate fi şi mai mică pentru un blat mai gros; dacă aveţi una mai mare, puneţi mai mulţi biscuiţi) distribuiţi uniform amestecul cu degetele, pe fundul tăvii rotunde. Lăsăm la frigider.
3. Pregătim gelatina pentru cremă (15 gr) conform instrucţiunilor de pe plic.
4. Batem frişca, separat mixăm brânza de vaci cu zahărul pudră şi iaurtul. Adăugăm şi frişca peste brânză, gelatina şi amestecăm bine. Punem jumătate din compoziţie în alt vas, pe care o amestecăm cu cele 2 linguri de cacao.
5. Scoatem tava din frigider, punem una din cele două compoziţii, rupem câţiva biscuiţi deasupra şi lăsăm la frigider pentru aproximativ 15-20 min (dacă nu s-a întărit suficient, lăsaţi-o la congelator pentru câteva minute). Apoi o scoatem pentru a adăuga şi cealaltă jumătate de cremă. Lăsăm iar la frigider, pentru 10 min, până ne ocupăm de jeleul de struguri.
6. Pregătim gelatina pentru jeleu conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
7. Separăm strugurii de sucul de la compot. Adăugăm gelatina peste suc şi amestecăm uşor.
8. Scoatem tava din frigider, ornăm cu struguri şi biscuiţi. Acoperim tortul cu jeleu, cel mai bine cu ajutorul unei linguri (lingură cu lingură, NU totul deodată). Lăsăm tortul la frigider şi servim peste câteva ore sau a 2a zi. (eu am folosit iniţial 15 gr de gelatină pentru întreaga reţetă, iar crema a fost destul de moale după cum se poate observa din poze, folosiţi 25 gr cu încredere 😊)
Deliciu💕
😍😍
Reţeta poate fi adaptată la îngheţată sandviş: urmaţi aceiaşi paşi, trebuie să renunţaţi la jeleul de struguri şi să o lăsaţi la congelator. Reţetă delicioasă orice variantă aţi încerca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu