sâmbătă, 22 octombrie 2016

Plăcintă de pui, cu ciuperci și brânză

Ingrediente:

- 300 gr brânză de vaci;
- 500 gr ciuperci champignon brune;
- 300 gr piept de pui;
- 1/2 pachet foi de plăcintă;
- 2 gălbenuşuri;
- 1 iaurt mic 125gr;
- 1 morcov răzuit;
- caşcaval;
- unt la temperatura camerei;
- sare, piper;
- ulei de floarea soarelui.





































Pregătire:

Puiul: Spălăm și feliem pieptul de pui, îl fierbem cu puțină sare în apă. Apoi îl scurgem și îl tocăm mărunt.
Ciupercile: Curăţăm ciupercile, le călim în puţin ulei sau în unt topit până se vor înmuia, apoi le lăsăm deoparte să se răcească.
Răzuim:  Morcovul, cașcavalul și brânza, le punem separat.
Amestecăm: După ce s-au răcit ciupercile, le punem într-un castron, adăugăm morcovul, brânza și o mare parte din cașcaval, iaurtul și un gălbenuș. Amestecăm totul bine, adăugăm și bucățile de pui și condimentăm.
Foile de plăcintă: Pregătim o tavă cu hârtie de copt, o ungem cu ulei sau cu unt, aranjăm câteva foi de plăcintă cât să acoperim fundul tăvii, apoi le ungem cu puțin unt și mai adăugăm încă un strat de foi. Punem amestecul de pui, acoperim cu încă 2 straturi de foi de plăcintă, unse cu puțin unt între ele. Cu ajutorul unei pensule. ungem ultimul strat cu gălbenușul rămas și presărăm cu restul de cașcaval răzuit.
             
La cuptor: Punem tava în cuptorul preîncălzit, ca de obicei, la 180 de grade pentru aprox. 40 de min. La jumătatea timpului înțepăm plăcinta cu o furculiță.



atâââât de buunăăă...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu