Ingrediente:
Ce umplem:
🍅 gogonele;
🍅 roșii;
🍅 dovlecei;
🍅 ardei gras.
(aprox. 2-3 din fiecare)
(aprox. 2-3 din fiecare)
Cu ce umplem:
🍅 500 gr carne tocată de vită;
🍅 1 pumn de orez;
🍅 1 lingură de bulion;
🍅 1/2 conservă de roșii;
🍅 1 ceașcă de vin;
🍅 1 ceapă;
🍅1 ardei capia;
🍅 1 morcov;
🍅 ulei de floarea soarelui;
🍅 chili piper sare.
În ce fierbem:
🍅 1 lingură de bulion;
🍅 1/2 conservă de roșii;
🍅 1 legătură de mărar;
🍅 1 legătură de ceapă verde pentru sos;
🍅 apă;
🍅 3-4 căței de usturoi pentru sos.
Pregătire:
2. Călim ceapa în puțin ulei de floarea soarelui, apoi adăugăm ardeiul și morcovul. Lăsăm 2-3 minute, apoi adăugăm carnea tocată și amestecăm. Odată ce carnea a început să își schimbe culoarea, turnăm vinul, bulionul și jumătate din conținutul conservei de roșii. Condimentăm și lăsăm aproximativ 15 minute la foc mediu, după care adăugăm orezul și mai lăsăm încă 10 minute. Între timp:
3. Pregătim legumele pe care le vom umple. Le spălăm, le tăiem căpăcelele (și le păstrăm pentru decor) și le curățăm în interior cât se poate de bine (dar să nu le stricăm forma). Putem adăuga conținutul legumelor în amestecul de carne, atâta timp cât este tocat mărunt. Le aranjăm într-o tavă adâncă și le umplem cu sosul de carne.
4. Într-un castronel amestecăm restul de roșii din conservă cu o lingură de bulion și condimente, curățăm și tocăm usturoiul, tăiem ceapa verde și mărarul și amestecăm totul. Punem sosul în tavă, în jurul legumelor, și completăm cu apă, până acoperă aproape în totalitate legumele (atenție! să nu le depășească). Ornăm cu mărar 😊
5. Acoperim tava cu folie de aluminiu și o lăsăm în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade aproximativ 30 de minute, apoi renunțăm la folie și reintroducem în cuptor. Preparatul este gata odată ce toate legumele s-au înmuiat (carnea este gătită oricum înainte), aproximativ încă o oră.
Poftă bună!😋😋
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu