luni, 10 octombrie 2016

Piept de pui umplut cu brânză și roșii

🌿Ingrediente:
- 700 gr piept de pui;
- 3-4 roșii;
- 2-3 ciuperci;
- telemea de vacă sau mozzarella;
- busuioc proaspăt;
- 1 morcov  mic;
- caşcaval sau parmezan;
- ulei de măsline;
- condimente;
- opţional: mix de seminţe (dovleac, susan, etc).

Recomandare: Salată de rucola, cu ulei de măsline şi suc de lămâie.

Pregătire:
1. Spălăm legumele, tăiem roşiile şi ciupercile rondele, răzuim morcovul şi caşcavalul/parmezanul.

2. Spălăm pieptul de pui, îl condimentăm şi îl porţionăm grosier, astfel încât să facem mini pacheţele. Tăiem fiecare bucată la jumătate (nu în totalitate) şi umplem cu câte o felie de telemea de vacă/mozzarella, ciuperci şi roşii, adăugăm câte o frunză de busuioc proaspătă în interior, pe fiecare felie de roşie.
3. Aranjăm bucățile de pui într-o tavă pentru cuptor, unsă cu ulei de măsline. Presărăm cu morcov şi caşcaval răzuit pe deasupra, extra topping de busuioc tocat mărunt şi diverse seminţe. Dacă mai rămân roşii, le adăugăm în tavă, în uleiul de măsline.
Introducem tava în cuptor, la 180 de grade, până va fi gata pieptul de pui, în jur de 25 de minute.
Perfect cu o salată acrișoară alături!
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu