Ingrediente:
- 1 pui întreg;
- căţei de usturoi;
- ulei de măsline;
- 2 pahare de vin alb;
- 2 pahare de apă;
- 2-3 linguri de miere;
- 2-3 morcovi;
- 2-3 cartofi;
- 2-3 cepe;
Ce condimente aveţi prin casă, eu am avut:
- nucşoara;
- cimbru uscat;
- pătrunjel uscat;
- rozmarin;
- chili;
- boia;
- sare şi piper;
- usturoi praf.
Pregătire:
Pasul 1 - Condimentele: Într-un bol amestecăm toate condimentele (cantităţile după preferinţa fiecăruia), punem 2-3 linguri de miere pe o farfurie.
Pasul 2 - Legumele: Curăţăm toate legumele, le tăiem în bucăţi mari, sau le lăsăm chiar întregi.
Pasul 3 - Puiul: Spălăm şi curăţăm puiul, îl aranjăm într-o tavă mare, îl ungem cu miere, folosind o pensulă , apoi cu amestecul de condimente, pe toată suprafaţa lui. Îl umplem cu ceapă, adăugăm cartofii, morcovii şi usturoiul în tavă, puţin ulei de măsline, vinul şi apa. Acoperim cu folie de aluminiu şi lăsăm în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru o oră.
Pasul 4 - Rumenire: După o oră, scoatem tava din cuptor, îndepărtăm folia şi ungem puiul cu puţin ulei de măsline şi condimente, apoi reintroducem la cuptor fără folie, pentru încă o oră (mai adăugăm apă şi vin dacă este cazul).
Fraged şi crocant în acelaşi timp! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu