vineri, 21 octombrie 2016

Plăcintă cu brânză și rulouri cu scorțișoară în 3 paşi. Reţetă perfectă pentru începători şi nu numai 😋!

placinta cu branza si scortisoara
Ingrediente:
1 pachet de aluat pentru foietaj
scorţişoară
1 lingură de zahăr tos

Pentu cremă:
600 gr brânză de vaci
1 esență de rom
3 gălbenușuri
1 iaurt mic, 125 gr
merişoare
stafide
80 gr zahăr pudră
2 linguri zahăr tos

Pregătire:

1. Amestecăm toate ingredientele pentru cremă într-un bol.
 
2. Aranjăm o bucată de aluat într-o formă pentru prăjitură (nu e nevoie să o mai ungem cu unt sau ulei) şi adăugăm crema de brânză (mai păstrăm o lingură de cremă).
 
 
3. Tăiem câteva felii din aluatul rămas, le dăm prin scorţişoară şi zahăr. Ornăm plăcinta aşa cum ne place 😄. Ungem câteva feliuţe cu restul de cremă pe o parte, apoi le rulăm şi le aranjăm deasupra. Lăsăm prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, până se întăreşte crema.
 
Before:
Placinta cu branza
After:
pie with cheese and cinnamon
Să avem poftă😋😋😋


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu