350 gr de făină
150 gr de unt rece
50 ml de apă rece
1 gălbenuş
1 praf de sare
Pregătire:
2. Amestecăm totul cu degetele, până ajungem la o consistenţă nisipoasă (fiecare gram de făină să fie atins de unt).
3. Adăugăm puţină sare, gălbenuşul de ou şi apa şi amestecăm totul (dacă simţiţi că mai este nevoie de apă, mai completaţi, dar mare atenţie: NU trebuie să formăm o cocă). Nu este necesar să frământăm foarte mult, iar compoziţia nu trebuie să fie ca cea de cocă, ci mai tare şi fărâmicioasă. Formăm o mingiuţă, o acoperim cu folie alimentară şi o lăsăm la frigider pentru aproximativ 15 minute.
4. După cele 15 minute, întindem aluatul şi îl aranjăm într-o formă de tartă unsă cu foarte puţin unt (aluatul are foarte mult unt, puteţi chiar să nu mai ungeţi tava înainte). Găurim pe alocuri aluatul, cu ajutorul unei furculiţe şi introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20-25 de minute. În mod normal, înainte de a introduce tava în cuptor, se pune peste aluat o hârtie de copt şi boabe de fasole, năut sau orice altceva, important este să fie ceva greu, pentru a preveni aluatului să se umfle în timpul coacerii şi pentru a păstra exteriorul mai fraged. Am sărit peste acest pas, iar rezultatul a fost chiar şi aşa, unul foarte bun şi gustos.
Et Voila! Aluat de tartă făcut în casă!
Gata de a fi umplut cu ceva bun!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu