Pregătire:
1. Punem zahărul și apa într-o tigaie adâncă. După ce devine tot zahărul auriu, adăugăm untul, amestecăm (ATENȚIE!este foarte fierbinte!) și smântâna dulce. Mai lăsăm 2-3 minute pe foc, timp în care amestecăm ușor. Apoi aranjăm uniform caramelul în tava pentru cuptor, în care vom adăuga celelalte ingrediente (pe tot fundul tăvii și puțin pe pereții ei)
2. Spălăm și curățăm perele de coajă, le tăiem pe jumătate, le scobim ușor în mijloc și aranjăm fiecare bucată pe caramel, cu scobitura în interior. Introducem tava în cuptorul preîncălzit până ce se vor înmuia perele, pentru aproximativ 10-15 minute.
3. Odată ce perele s-au înmuiat, scotem tava din cuptor (NU oprim cuptorul) și aranjăm aluatul de foietaj peste pere (apăsăm puțin și încercăm să nu avem spații libere), apoi reintroducem în cuptor până ce va crește foietajul. Când este gata, răsturnăm tarta cu grijă pe o farfurie, sau într-o altă tavă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu