*100 gr ciocolată amăruie;
*250 gr coacăze roşii;
*6 gălbenuşuri;
*600 gr făină;
*200 ml lapte (aprox. 1 cană);
*10 gr praf de copt;
*250 gr zahăr tos;
*300 gr unt la temperatura camerei;
*coaja de la o lămâie;
*1 praf de sare;
*1/2 esenţă de vanilie;
*1/2 esenţă de rom;
*1/2 esenţă de lămâie;
* zahăr pudră pentru decor.
* zahăr pudră pentru decor.
Pregătire:
1. Punem untul şi zahărul într-un bol adânc şi mixăm până se topeşte zahărul (mai întâi la viteză mică, apoi mărim viteza treptat), mai adăugăm 2-3 linguri de lapte pe parcurs. Odată ce zahărul s-a topit, punem jumătate din cantitatea de făină şi 3 gălbenuşuri, mixăm totul bine, iar apoi punem restul de gălbenuşuri, lapte şi făină. Adăugăm coaja de lămâie, praful de copt, de sare şi omogenizăm compoziţia cu ajutorul mixerului.
2. Amestecăm uşor coacăzele cu 2 linguri de făină, pentru a nu le strica forma (eu am folosit coacăze congelate).
3. Împărţim compoziţia în 2 boluri, unul pentru brioşele cu fructe, celălalt pentru cele cu ciocolată. Pentru brioşele cu fructe adăugăm esenţa de vanilie, cea de lămâie şi coacăzele, iar pentru cele cu ciocolată, punem esenţa de rom şi bucăţi mici de ciocolată (sau fulgi de ciocolată).
4. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade, pregătim o tavă pentru brioşe (tava mea avea câte 12 forme) cu hârtii speciale. Cele cu fructe au nevoie de mai mult timp în cuptor, aşadar le vom coace separat. Indiferent cu ce decidem să începem, adăugăm câte o lingură cu vârf din compoziţie în fiecare formă şi introducem în cuptorul preîncălzit. Cele cu fructe au nevoie de aproximativ 25 de minute, iar cele cu ciocolată vor sta în cuptor în jur de 20 de minute. După ce au stat câteva minute la temperatura camerei, le acoperim cu zahăr pudră.
Opţional: am pregătit un caramel pentru decorarea brioşelor cu ciocolată din: 4 linguri de zahăr cu 1 lingură de apă, una de smântână dulce şi puţin unt.
Rezultatul:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu