Ingrediente:
1 pachet aluat de foietaj
aprox. 1 kg de mere (tipul de mere preferat de voi)
scorțișoară
4 linguri cu vârf de zahăr tos
1/2 esență de rom
zahăr pudră pentru decor
Pregătire:
1. Spălăm bine merele, le decojim și le răzuim (putem să le și păstrăm coaja, dar eu am vrut să am o umplutură mai moale).
2. Punem merele răzuite într-o oală pe aragaz, la foc mic, cu cele 4 linguri de zahăr tos (sau mai puține dacă sunt merele foarte dulci) și scorțișoară după gustul fiecăruia. Amestecăm și lăsăm pe foc până se vor înmuia merele, apoi oprim focul și adăugăm esența de rom.
3. Până se fac merele, pregătim aluatul de foietaj. Am împărțit fiecare aluat în lungime, în 3 părți egale, crestând ușor cu un cuțit, dar fără sa tăiem de tot, apoi am tăiat (de data asta am tăiat până la capăt) părțile din margine în diagonală, în oglindă, conform imaginii de mai jos: (am uitat sa fac poză cu tăieturile, am numai după ce am împletit)
4. Apoi am adăugat merele pe partea din mijloc și am început să împletesc, luând din fiecare margine câte o fâșie și punând-o peste cealaltă:
5. Punem scorțișoară pe deasupra foietajelor, le aranjăm pe o hârtie de copt într-o tavă (de preferat pe ambele într-o tavă, pentru a le pregăti în același timp) și o introducem în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade până va crește aluatul, aproximativ 20-25 de minute. Apoi scoatem din cuptor, le lăsăm puțin la răcit, punem zahăr pudră pe deasupra și servim, de preferat călduțe.
Înainte:
După:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu