sâmbătă, 6 februarie 2016

Aripioare de pui în sos de vin și usturoi

Simplu şi gustos!
Ingrediente:

🍷400 g aripioare de pui porționate;
🍷15 căței de usturoi;
🍷150 ml de vin alb sau rose (demidulce de preferat);
🍷150 ml apă sau supă de pui;
🍷sare, piper după gust;
🍷50g unt;
🍷o pungă pentru friptură la cuptor.

(Fără ulei!)

Preparare:

Pasul 1 - Carnea: Spălăm bine carnea, o condimentăm, curățăm cațeii de usturoi ( îi păstrăm întregi, să nu îi tăiați!) și punem totul în pungă, adaugăm vinul și supa de pui ( eu am fiert putină carne de pui înainte, pentru alt preparat și am păstrat apa, pe care am folosit-o acum), legăm bine punga, iar cu o scobitoare îi facem câteva găuri, apoi o punem într-o tavă ușor adâncă și o introducem în cuptorul preîncălzit. Lăsam aproximativ 30-40 min să fiarbă în pungă.
 
Pasul  2 - Eliberaare: După cele 30-40 minute desfacem punga în tavă și reintroducem tava în cuptor pentru încă 30-40 minute.
Deși acum nu arată foarte diferit față de o supă de pui, o să aveți o mică supriză :D
 

Recomandare servire: Eu am preferat couscous simplu, doar fiert, deoarece sosul este suficient de aromat și gustos!



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



ENGLISH:

Chicken wings with wine sauce and garlic



Ingredients:

  •  400 g chicken wings (wing drummettes);
  •  15 cloves of garlic ( it seems a lot, I know);
  •  150 ml of white wine (semi-sweet is better);
  •  150 ml chicken soup;
  •  salt, pepper;
  • 50 g of butter;
  •  1 oven bag.


Making of ( 2 steps - and about 1 hour in the oven):

( preheat the oven first!)


1st Step  - The one and only BIG step: Wash the chicken wings, look for an oven tray in the kitchen, put the oven bag in it, and add every ingredient there! Do not smash the cloves of garlic, just clean them and put in the bag with everything else. Tie the bag really well , make a few small holes with a toothpick and put the tray in the oven.

  






   2nd Step - The small step: Take out the tray after 30-40 minutes, untie the bag, remove it, and put the tray back in the oven.

   Although it doesn't look very well at this point, just wait 30-40 more minutes.





 

 
The result:

Simple and tasty!

Recommendation: Serve it with simple couscous ( one mug of couscous and one mug of boiled salted water, left 5 minutes in a covered bowl)! Or rice!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu