O rețetă perfectă pentru cei ce iubesc cartofii prăjiți! Rezultatul va fi un deliciu jumătate crocant, jumătate pufos! Și ieftin pe deasupra!
Ingrediente:
- 500 g ciuperci;
- 750 g-1kg cartofi;
- ulei de măsline (sau unt dacă nu aveți ulei de măsline);
- condimentele preferate. (eu folosesc de obicei sare și piper)
Preparare:
Pasul 1 - Pregătirea ciupercilor și a cartofilor: Curățam cartofii și îi tăiem feliuțe subțiri (atât cât putem). Îi ținem în apă rece până pregătim și ciupercile. (Deja pornim cuptorul ) Curățăm ciupercile și le feliem.
Pasul 2 - Pregătim tava: Luăm tava noastră preferată și o acoperim cu foaie de copt, ungem cu ulei de măsline și aranjăm un rând de felii de cartofi , apoi un rând de ciuperci și tot așa. Le pregătim astfel încât să stea în poziția aceasta : /// pentru avea un rezultat crocant și moale în același timp! Condimentăm, punem puțin ulei de măsline peste și introducem în cuptorul preîncălzit până când rezultatul este pe placul nostru!
Rezultatul :
Recomandare : Serviți preparatul fierbinte cu smântână rece ! Yuummm Yumm!!
For english : Baked potatoes with mushrooms and olive oil
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ENGLISH:
Baked potatoes with mushrooms
All you need is ..not love, but potatoes and mushrooms!Yuum Yuum
Ingredients:
- potatoes
- mushrooms
- olive oil (or butter )
- salt and pepper
Making of :
1st step : Peel the potatoes and mushrooms, wash the potatoes, and cut everything in thin round slices.
(preheat the oven)
2nd step : Prepare the tray with baking paper and olive oil, arrange one row of potatoes , one row of slices mushrooms (each slice of mushroom on half of potato) and so on ( make sure they stay a little bit like this : / / / , so they will be soft at the bottom and crispy on top). Now it's time to put some salt and pepper on them and more olive oil (just a little bit), and straight in the oven!
It's is ready when it looks crispy like this :
It's even better then it looks! Half soft, half crispy! Yummmy! |
Recommendation: I recommend a few spoons of cold sour cream to go with these freshly baked potatoes!
Pentru romana: Fasii crocante de cartofi cu ciuperci
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu