duminică, 14 februarie 2016

Fâșii crocante de cartofi cu ciuperci la cuptor

cartofi cu ciuperci la cuptor

O rețetă perfectă pentru cei ce iubesc cartofii prăjiți! Rezultatul va fi un deliciu jumătate crocant, jumătate pufos! Și ieftin pe deasupra!


Ingrediente:
  • 500 g ciuperci;
  • 750 g-1kg cartofi;
  • ulei de măsline (sau unt dacă nu aveți ulei de măsline);
  • condimentele preferate. (eu folosesc de obicei sare și piper)

Preparare:


Pasul 1 - Pregătirea ciupercilor și a cartofilor: Curățam cartofii și îi tăiem feliuțe subțiri (atât cât putem). Îi ținem în apă rece până pregătim și ciupercile. (Deja pornim cuptorul ) Curățăm ciupercile și le feliem.

Pasul 2 - Pregătim tava: Luăm tava noastră preferată și o acoperim cu foaie de copt, ungem cu ulei de măsline și aranjăm un rând de felii de cartofi , apoi un rând de ciuperci și tot așa. Le pregătim astfel încât să stea în poziția aceasta : /// pentru avea un rezultat crocant și moale în același timp! Condimentăm, punem puțin ulei de măsline peste și introducem în cuptorul preîncălzit până când rezultatul este pe placul nostru!





Rezultatul :















Recomandare : Serviți preparatul fierbinte cu smântână rece ! Yuummm Yumm!!























For english Baked potatoes with mushrooms and olive oil




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



ENGLISH:

Baked potatoes with mushrooms
You love eating french fries, but don't want to gain too much weight? Wellll, this recipe might help :)
All you need is ..not love, but potatoes and mushrooms!Yuum Yuum


Ingredients:
  • potatoes
  • mushrooms
  • olive oil (or butter )
  • salt and pepper
I am not good with measurements, I use as much as I see it fits in the tray (with almost everything I cook :))) In case I really must guess, I would say 500 g of mushrooms and 1 kg of potatoes. (depends also on how big your tray is).



Making of :

1st step : Peel the potatoes and mushrooms, wash the potatoes, and cut everything in thin round slices.

(preheat the oven)

2nd step : Prepare the tray with baking paper and olive oil, arrange one row of potatoes , one row of slices mushrooms (each slice of mushroom on half of potato) and so on ( make sure they stay a little bit like this : / / / , so they will be soft at the bottom and crispy on top).  Now it's time to put some salt and pepper on them and more olive oil (just a little bit), and straight in the oven!


It's is ready when it looks crispy like this :





baked potatoes with mushrooms

It's even better then it looks! Half soft, half crispy!
Yummmy!


Recommendation:  I recommend a few spoons of cold sour cream to go with these freshly baked potatoes!

Pentru romana: Fasii crocante de cartofi cu ciuperci




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu