Ingrediente :
- ficăței de pui (500g);
- 1/2 conservă de roșii;
- o ceapă mare;
- 2 morcovi;
- pătrunjel;
- ulei;
- opțional - sos de ardei capia;
- condimente.
Pasul 1 - Pregătire: Clătiti bine ficățeii, tăiati ceapa, dați morcovii prin răzătoare.
Pasul 2 - Final: Pregătiți o oală adâncă în care să gătiți ficățeii, puneți puțin ulei la încins, adăugați ceapa, iar când este moale adăugați ficățeii. Cand încep să își schimbe culoarea adăugați morcovii răzuiți și lăsați câteva minute până când ficățeii sunt aproape făcuți (lăsați ficățeii să se prăjească bine dacă îi preferați mai crocanți). Adăugați jumătate de cană cu apă fierbinte, iar când ficățeii au fiert, puneți jumătate din conserva de roșii și sosul de ardei capia (acest sos este opțional), condimentați.
Lăsați totul să fiarbă câteva minute până când roșiile au fiert, apoi tocați pătrunjelul proaspăt și adăugați. Opriți focul, preparatul este gata!
Ca la mama acasă! |
Recomandare servire : Cu mămăliguță fierbinte!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ENGLISH:
Chicken livers with tomato sauce
Ingredients:
- chicken livers (500g);
- 1/2 can of whole peeled tomatoes;
- 1 big onion;
- 2 carrots;
- fresh parsley;
- sunflower oil;
- optional - Roasted red pepper sauce;
- spices.
Making of :
1st step : Wash the livers very well, chop the onion and grate the carrots.
2nd step - Final : Prepare a pot, put a little bit of oil in it, and after a few seconds on the burner add the chopped onion. When they are soft (translucent) add the chicken livers and when they start changing their color, add the carrots as well. When the livers are almost cooked, add half a cup of boiled water, wait until they are fully cooked, and put 1/2 of the tomatoes can, plus the roasted red pepper sauce (optional), spice it.
1st step : Wash the livers very well, chop the onion and grate the carrots.
2nd step - Final : Prepare a pot, put a little bit of oil in it, and after a few seconds on the burner add the chopped onion. When they are soft (translucent) add the chicken livers and when they start changing their color, add the carrots as well. When the livers are almost cooked, add half a cup of boiled water, wait until they are fully cooked, and put 1/2 of the tomatoes can, plus the roasted red pepper sauce (optional), spice it.
Let everything to boil a few minutes until the tomatoes are ready, chop the fresh parsley and add it to the pot. At this point the dish is ready!!
The result:
Tasty! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu