🍰400 gr cremă de branză (la temperatura camerei);
🍰240 gr biscuiți;
🍰200 ml frișcă lichidă;
🍰150 gr unt (la temperatura camerei);
🍰1 sticluță esență de rom;
🍰1 borcan compot de piersici (sau de alte fructe, foarte bun și cu dulceață);
🍰 2-3 linguri zahăr pudră;
🍰 ½ plic gelatina (pentru decor).
Preparare:
Pasul 1– Blatul : Începem prin a topi untul cu
grijă la foc mic, iar apoi măcinăm biscuiții în blender. Adăugăm untul topit și ½ din
sticluța de rom peste biscuiți și amestecăm încet . Consistența trebuie să fie
fărâmicioasă și nu omogenă ca la un blat de tort. Compoziția o turnam într-o
tavă rotundă cu fundul detașabil, sau în orice altă formă preferați și o uniformizăm încet pe toată
suprafața tăvii. Dacă va simțiți creative, puteți folosi câteva pahare drăguțe
pentru cheesecake .
Pasul
2 – Crema de branză : Pregătim frișca lichidă, iar când aceasta se întărește adăugăm toată crema de branză, restul de esență și zahărul pudră
(dacă vreți mai dulce, puteți pune mai mult, eu am încercat să îl fac mai “dietetic”) și mixăm bine
ingredientele. Turnăm crema peste blat. (dacă vreți crema mai tare, puteți
adăuga gelatina; eu am vrut să văd cum iese și fără, și a fost destul de ok, am
folosit-o doar pentru ornat).
Pasul 3 – Decoratul : Pregătim gelatina
ținând cont de instrucțiunile de pe plic (țineti cont că folosiți doar
jumătate), tăiem piersicile în feliuțe mici și ornăm după preferință și talent
cheesecakeul nostru, având grijă să păstrăm o piersică, pe care o vom da pe blender, împreună cu
puțină zeamă de la compot (eu mai aveam puțină esență de vanile în casă și am
adăugat-o aici). Turnăm gelatina peste
compoziția din blender, amestecăm ușor cu o lingură, apoi turnăm peste
piersici .
Pasul 4 – Așteptatul : Acoperim cu folie de aluminiu și lăsăm la frigider 4-5
ore, apoi putem servi.
Și iată primul meu cheesecake :
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu