duminică, 14 februarie 2016

Tocaniță de pui cu legume și sos de ardei capia copti



Uneori chiar nu mai știu ce să mai gătesc să pot lua și pachețel la muncă. În ultimul timp am început să pregătesc diverse tocănițe, mă insipram în mare parte din ceea ce aveam prin casă și făceam o combinație. Recent am primit de la mama un borcănel cu sos de ardei capia făcut în casă, ce dă savoare mai interesantă preparatelor, în special celor făcute cu roșii. Așadar, iată o idee pentru ce mai poți găti zilele acestea:


Ingrediente:


  • carne de pui (eu am folosit aprox jumătate de kilogram de aripioare de pui, îmi place să am mai mult sos decât carne), folosiți ce aveți la îndemână;
  • sos de ardei capia (promit să fac și eu singură și să împărtășesc rețeta). dacă nu aveți, puteți folosi ardei copt, se găsește în comerț (sau să faceți repede pe grill), sos de ardei capia nu am văzut, sincer;
  • 1 cutie de roșii la conservă;
  • 1 ceapă mare, sau două mai mici;
  • 1 morcov;
  • pătrunjel, de preferat proaspăt;
  • 1 dovlecel mic;
  • ulei de floarea soarelui;
  • condimente


Preparare:

Pasul 1 - Legumele : Eu încerc de fiecare dată să încep cu pregătirea legumelor, să le spăl, să le curăț și să le tai. Așadar, curățați ceapa, morcovul și dovlecelul, spălați-le și tăiați ceapa cubulețe,( eu tai cu ochii închiși, așa cum nimeresc fiindcă sunt foarte sensibilă -plâââng, deci cubulețe, feliuțe, cubuloaie, cum puteți), morcovul pe răzătoare, pe partea mai mare ca să simțim totuși că mâncăm morcov, iar dovlecelul cubulețe mai mari.

(spălați bine carnea)

Pasul 2 - Aripioarele Într-o oală puneți apă la fiert, puneți sare, iar când apa începe să fiarbă puneți aripioarele de pui și lăsați-le câteva minute la fiert, apoi scoateți-le deoparte și condimentați. Eu zeama nu am aruncat-o, am folosit-o la aripioarele de vin în sos de usturoi.


Pasul 3 - Mixinggg: Într-o oală mai adâncă, punem puțin ulei, îl lăsăm la încins, adăugăm ceapa, după câteva secunde aripioarele și le călim în ulei și ceapă pentru câteva minute (atenție! să nu ardeți ceapa), adăugăm morcovul răzuit și puțină apă fierbinte cât să avem totul acoperit și lăsăm totul la fiert. Fiind destul de moale, eu am pus dovlecelul mai târziu, când celelalte ingrediente erau deja aproape fierte. Când este fiert și dovlecelul, adăugăm conținutul conservei de roșii, iar după aproximativ 5-10 minute punem o lingură mare de sos de ardei capia ( sau 2 ardei capia copți, tăiați cubulețe). Folosiți condimentele care vă plac, iar după mai puțin de 5 minute opriți focul și adăugați pătrunjel tăiat mărunt. (frunza cea mare din poză este doar de decor, măcar la pătrunjel să mă descurc și eu să tai mărunt)

Rezultatul :

ce sa mai luam la pachet



Recomandare de servire: Hmm ce să vă mai recomand la o tocăniță..mie de exemplu, îmi place să servesc o farfurie de tocăniță fierbinte cu o felie de pâine proaspăt prăjită. Cum prânzul este de obicei la birou, mă mulțumesc și cu un coltuc de franzelă :)) .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu