duminică, 20 martie 2016

Friptură de porc cu bere neagră și stafide


Cum să mai gătim fripturile? Dacă nu ai mai încercat niciodată această combinație, cu siguranță o vei face acum. Și nu neapărat folosind carne de porc, iese la fel de bine și cu pui sau vită.



Ingrediente:
  • carne de porc (cât vreți să gătiți - eu am avut 4-5 bucăți mici, să zicem 500g);
  • 100g stafide;
  • bere neagră - cât să acopere carnea, aproximativ 300 ml;
  • condimente (eu am folosit sare, boabe de piper și rozmarin).

Preparare:

(opțional) - Eu am ales să pun mai întâi carnea într-o pungă pentru cuptor, alături de bere, stafide și condimente, să mă asigur că va fierbe totul bine. 

Băgăm tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru aproximativ 20 minute. 

Dacă nu aveți o pungă pentru cuptor, puneți totul direct în tavă și acoperiți cu folie de aluminiu.

Dupa cele 20 de minute, desfacem punga (sau folia) și reintroducem în cuptor până ce carnea va fi rumenită. (30-40 min)




Rezultatul

Delicios de arătos



Recomandare servire: Eu am pregătit un piure de cartofi și morcovi și a mers de minune!

Poftă bună!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu