Ingrediente:
- 2 dovlecei mici;
- 2 cartofi;
- 300 g ciuperci;
- 1 ceapă;
- 1 morcov;
- 1/2 ardei;
- 1/2 conservă de roșii întregi;
- 1 lingură de bulion;
- 1/2 legatură de mărar;
- puțin ulei de floarea soarelui;
- condimente.
Preparare:
Pasul 1 - Pregătirea legumelor: Spălăm și curățăm toate legumele, apoi le tăiem: ceapa cât mai subțire, morcovul răzuit, ardeiul fideluțe, cartofii tăiați în cubulețe mari și ciupercile tăiate în 4. Dovleceii îi tăiem rondele. Punem toate legumele deoparte și le adăugăm pe rând.
Pasul 2 - Gătirea legumelor : Într-o oală adâncă punem puțin ulei de floarea soarelui la încins, adăugăm ceapa , iar după ce s-a înmuiat punem și ciupercile. După ce le lăsăm la călit câteva minute, adăugăm morcovul răzuit, ardeii, cartofii și punem apă cât să acopere toate legumele.
Pasul 3 - Să nu uităm de dovlecei : Odată ce cartofii s-au fiert, punem și dovleceii. După ce s-au fiert și aceștia, adăugăm jumătate dintr-o conservă de roșii și lingura de bulion. Punem sare. piper, boia. Lăsăm câteva minute să se facă și sosul (10 -15 min) și oprim focul.
Pasul 4 - Mărar: Tăiem mărarul și adăugăm peste mâncărica fierbinte.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu