Dulce-acrișor! |
Cel mai la îndemână îmi este să gătesc carne de pui; având la dispoziție numai carne de porc, am zis să încerc totuși o combinație mai specială :
Ingrediente:
- friptură de porc (eu am avut 4 bucăți);
- 2 rodii mari;
- 100g unt;
- 150 ml de vin (eu am folosit rosé);
- aprox 5 linguri cu vârf de miere pentru carne + 1 lingură de miere pentru sos;
- 1 plic de rozmarin;
- boabe de piper;
- boia, sare.
Preparare:
Pasul 1 - Carnea: Spălăm bine carnea și o punem la fiert pentru 10 minute în vin, o cană de apă fierbinte, o parte din rozmarin (aproximativ o treime), câteva boabe de piper, sare, boia. (In loc de fierbere puteți lăsa carnea împreună cu vinul și condimentele la marinat pentru câteva ore în frigider - eu nu am avut răbdare :D).
Scoatem carnea din sos și o punem separat. (Nu aruncați sosul!)
Pasul 2 - La cuptor: Pe o farfurie plată amestecăm restul de rozmarin, boabe de piper, sare și boia, pe alta punem mierea. Dăm fiecare bucată de carne prin miere, apoi prin amestecul de condimente și aranjăm într-o tavă puțin adâncă. Punem 75g de unt și adăugăm sosul în care am fiert carnea (mai păstrați câteva linguri de sos pentru mai târziu). Acoperim tava cu folie de aluminiu, iar apoi o băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Lăsăm la cuptor pentru 30 min și trecem la următorul pas (după 15 min desfacem ușor folia și întoarcem carnea - punem folia la loc și reintroducem în cuptor) :
Pasul 3 - Sosul de rodii: Scoatem boabele celor 2 rodii și le dăm prin blender (păstrați câteva boabe pentru decor). Într-o tigaie topim o linguriță de unt (restul de 25 g), adăugăm sucul de rodii și restul de sos în care am fiert carnea. Punem o lingură de miere, amestecăm și lăsăm la foc mic pentru 10 minute.
Pasul 4 - Crocannnt: După cele 30 min desfacem folia, iar cu o lingură udăm fiecare bucată de carne cu sosul din tavă. Lăsăm la cuptor fără folie, pentru a fi puțin crocantă, pentru încă 15-20 min.
Pasul 5 - Plating: Servim carnea cu sosul din tigaie și ornăm cu rozmarin și boabe de rodie.
Poftă bună! |
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ENGLISH:
Pork with honey, pomegranate sauce and rosemary
Sweet and sour! |
If you are bored of simple meat, baked or fried, just try this interesting combination of pork and fruits:
Ingredients:
- about 500 g of pork;
- 2 big pomegranates;
- 100g butter;
- 150 ml rosé wine;
- about 5 spoons of honey for the meat + 1 for the sauce;
- 10g rosemary;
- pepper beans;
- paprika, salt.
Making of:
1st Step - The meat: Wash the meat very well, and boil it for about 10 minutes with the wine, 200ml of water, 4g of rosemary, a few pepper beans, salt and paprika (as much as you prefer).
(Instead of boiling you can marinate the meat with the wine and spices for a few hours in the fridge - I wasn't patient enough)
Remove the meat and keep the sauce.
2nd Step - In the oven: On a plate prepare a mixture of spices with what's left (the rest of rosemary, pepper beans, paprika and salt), and on another plate put the honey.
Now you have to drege the meat in the honey, and in the spices afterwards. At this point take a big tray, put the meat and 75g of butter, add the sauce (from the boiled meat), but keep a few spoons for the pomegranate sauce. Cover the tray with aluminium foil and put it in the preheated oven at a medium to high temperature)
Leave it in the oven for about 30 min. Meanwhile prepare the pomegranate sauce :
(after 15 minutes remove the foil and turn the meat on the other side, put the foil back and continue baking)
(after 15 minutes remove the foil and turn the meat on the other side, put the foil back and continue baking)
3rd Step - Pomegranate sauce: Remove the beans of the 2 pomegranates and blend them. (keep a few beans for plating). In a pan, melt the rest of the butter, add the blended pomegranates, the sauce from the meat and a spoon of honey. Cook it for about 10 min.
4th Step - Crispyyy: After the 30 min of baking, remove the foil and wet each piece of meat with the sauce from the tray, leave it in the oven for another 15-20 minutes.
5th Step - Plating: Serve the meat with the pomegranate sauce, decorate with rosemary and a few beans of pomegranate.
Enjoy! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu