Iată 3 pași rapizi către un preparat inedit și delicios :
Ingrediente :
- 250g rucola;
- 50 g fistic prăjit;
- 150 g smântână;
- 50-100 g parmezan (după gust);
- o pătrime lămâie;
- supă de pui/legume sau apă;
- gheață;
- sare, piper, puțin rozmarin;
Preparare :
Pasul 1 - Fisticul : (Eu am cumpărat din magazin un plic mic (50g) de fistic prăjit și sărat ). Curățăm fisticul și îl dăm bine prin blender.
Pasul 2 - Rucola : Punem apă la fiert, iar până fierbe spălăm bine rucola și pregătim deoparte un vas cu apă rece și gheață. Când apa începe să fiarbă, punem rucola și lăsăm exact 30 de secunde. Stingem focul, o strecurăm și o punem în vasul pregătit cu apă rece şi gheaţă. Strecurăm încă o dată și este gata să fie mixată. Astfel, rucola își va lăsa o parte din gustul amar în apa în care s-a fiert ( de care nu mai avem nevoie) și își va păstra culoarea.
Pasul 3 - Totul în blender : Punem rucola, smântâna, o parte din parmezan (restul răzuim după ce dăm prin blender), condimentele dorite, puțină apă fierbinte (sau supă de pui) și mixăm totul până obținem supa cremă. Adăugăm zeamă de lămâie, răzuim parmezan și supa noastră este gata.
Ornăm cu fistic și parmezan:
Se poate servi și rece! |
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ENGLISH:
Cream of arugula soup with roasted pistachios and parmesan
Quick 3 steps to a special and delicious
soup:
Ingredients:
- 250g arugula;
- 50 g roasted pistachios (salted);
- 150 g sour cream;
- 50-100 g parmesan (or as much as you prefer);
- 1/4 lemon;
- chicken/vegetable soup or water;
- ice;
- salt, pepper, a little bit of rosemary;
Making of:
1st Step - The pistachios: Peel the pistachios and
blend until it gets sandy.
2nd Step – The arugula:
Boil water in a big pot. Until it boils, wash the arugula and prepare aside a
bowl with ice and cold water. When the water starts to boil, add the arugula
and leave it exactly 30 seconds. After this step, quickly strain the arugula and
put it into the bowl with ice. Leave a few seconds to cool. Now strain again
and put it into the blender with the pistachios (the bitter taste will remain in the hot water).
3rd Step – Blend everything:
Add the sour cream, parmesan (don’t add
all the parmesan because you will have to grate a little bit after blending) ,
the spices you want, add a few spoons of hot water (or chicken/vegetable soup) .
After every spoon of water, blend and check if the soup has the texture you
want. Squeeze the lemon, grate the
parmesan and the soup is ready!
Decorate
pistachio and parmesan:
You can also serve it cold! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu