miercuri, 9 martie 2016

Supă cremă de rucola cu fistic prăjit și parmezan


Iată 3 pași rapizi către un preparat inedit și delicios :

Ingrediente :

rucola proaspata
- 250g rucola;
- 50 g fistic prăjit;
- 150 g smântână;
- 50-100 g parmezan (după gust);
- o pătrime lămâie;
- supă de pui/legume sau apă;
- gheață;
- sare, piper, puțin rozmarin;




Preparare :

Pasul 1 - Fisticul : (Eu am cumpărat din magazin un plic mic (50g) de fistic prăjit și sărat ). Curățăm fisticul și îl dăm bine prin blender.

fistic prajit blender



Pasul 2 - Rucola : Punem apă la fiert, iar până fierbe spălăm bine rucola și pregătim deoparte un vas cu apă rece și gheață. Când apa începe să fiarbă, punem rucola și lăsăm exact 30 de secunde. Stingem focul, o strecurăm și o punem în vasul pregătit cu apă rece şi gheaţă. Strecurăm încă o dată și este gata să fie mixată. Astfel, rucola își va lăsa o parte din gustul amar în apa în care s-a fiert ( de care nu mai avem nevoie) și își va păstra culoarea.

rucola


Pasul 3 - Totul în blender : Punem rucola, smântâna, o parte din parmezan (restul răzuim după ce dăm prin blender), condimentele dorite, puțină apă fierbinte (sau supă de pui) și mixăm totul până obținem supa cremă. Adăugăm zeamă de lămâie, răzuim parmezan și supa noastră este gata.


Ornăm cu fistic și parmezan: 

supa crema de rucola fistic parmezan

Se poate servi și rece!




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



ENGLISH:

Cream of arugula soup with roasted pistachios and parmesan




Quick 3 steps to a special and delicious soup:

Ingredients:

rucola proaspata

- 250g arugula;
- 50 g roasted pistachios (salted);
- 150 g sour cream;
- 50-100 g parmesan (or as much as you prefer);
- 1/4 lemon;
- chicken/vegetable soup or water;
- ice;
- salt, pepper, a little bit of rosemary;




 Making of:


1st Step  - The pistachios: Peel the pistachios and blend until it gets sandy.

fistic prajit blender


2nd Step – The arugula: Boil water in a big pot. Until it boils, wash the arugula and prepare aside a bowl with ice and cold water. When the water starts to boil, add the arugula and leave it exactly 30 seconds. After this step, quickly strain the arugula and put it into the bowl with ice. Leave a few seconds to cool. Now strain again and put it into the blender with the pistachios (the bitter taste will remain in the hot water).

rucola

3rd Step – Blend everything: Add the sour cream, parmesan  (don’t add all the parmesan because you will have to grate a little bit after blending) , the spices you want, add a few spoons of hot water (or chicken/vegetable soup) . After every spoon of water, blend and check if the soup has the texture you want. Squeeze the lemon,  grate the parmesan and the soup is ready!

Decorate pistachio and parmesan: 

supa crema de rucola fistic parmezan

You can also serve it cold!


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu