duminică, 13 martie 2016

Paste cu scoici


Deoarece ador pastele și fructele de mare, am încercat să le combin într-o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă:
🍝Ingrediente :
- 250g paste integrale;
- 2 lingurițe de unt;
- 1 ceapă;
- 3-4 căței usturoi;
- 2 roșii (sau o conservă de roșii);
- 2-3 lingurițe bulion;
- 200g scoici congelate;
- un pahar de vin alb sec;
- condimente: sare, piper, cimbru.


Preparare :

Pasul 1 - Sosul: Călim ceapa și usturoiul în unt până se rumenesc ușor. Apoi, adăugăm roșiile tocate, scoicile (pe jumătate dezghețate – ca să iși mai lase din apă) și vinul. Lăsăm sosul să scadă, adăugăm bulionul și condimentele.


Pasul 2 - Pastele: Punem apa la fiert cu puțină sare și ulei. Când dă în clocot, adăugăm pastele și le fiebem în funcție de timpul recomandat. Dupa ce scurgem bine pastele și le clătim cu apa rece, lăsăm să fiarbă puțin împreună cu sosul (maxim 5 minute).




Pasul 3 - Poftă bună! 
Delicioase cu un pahar de vin alături!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu