Nu ştiu cum faceţi voi, dar eu nu mă simt bine dacă nu am o supă sau o ciorbă în frigider, să pot servi ceva uşor când vin de la serviciu. De cele mai multe ori le fac cu ce am prin bucătărie. De data aceasta am avut cele necesare pentru o supă cu piept de pui şi roşii:
Ingrediente:
- 1/2 piept de pui;
- 1/2 ardei gras;
- 1 morcov;
- 1 ceapă;
- 2-3 cartofi mici;
- 1/2 conservă roşii;
- 2 gheme de fidea;
- pătrunjel;
- sare, piper.
Preparare:
Pasul 1 - Apa: Punem apă la fiert în oala în care vrem să pregătim supa. (nu umpleţi toată oala)
Pasul 2 - Carnea: Spălăm carnea şi o tăiem cubuleţe. O punem la fiert când începe apa să fiarbă. Condimentăm.
Pasul 3 - Legumele: Curăţăm ceapa, ardeiul, morcovul, cartofii, le spălăm (după ce le spălăm le ţinem pe toate în apă rece până le vine rândul :D ). Cum le tăiem:
Ceapa + Ardeiul: Cubuleţe cât mai mici; Morcovul: Rondele subţiri (sau răzuit); Cartofii: Bucăţi măricele.
Pasul 4 - Totul la fiert: Adăugăm legumele în oală, iar când s-au fiert cartofii punem şi jumătate de conservă de roşii. Condimentăm. Mai lăsăm câteva minute să fiarbă şi roşiile şi stingem focul. Adăugăm cele 2 gheme de fidea (puteţi să o şi rupeţi înainte în bucăţi mai mici) şi pătrunjelul spălat şi tocat, amestecăm, iar acum supa noastră este gata. Putem servi după câteva minute (după ce se va înmuia fideaua) :
Poftă bună! |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu