duminică, 13 martie 2016

Sufleu de ciuperci


Ce poate fi mai bun decât un preparat cu ciuperci champignon?


Ingrediente:

- 700 g de ciuperci;
- 2 linguri de smântână;
- 4 ouă;
- brânză sărată;
- cașcaval;
- 50 g unt + încă puțin pentru a unge tava;
- 2 linguri de pesmet + încă puțin pentru a tapeta tava;
- unt;
- condimente.



Preparare :

Pasul 1 - Ciuperci : Spălăm ciupercile (acestea nu se țin foarte mult în apă deoarece absorb apa și nu vor mai fi la fel de bune, puteți doar să le curățați cu o cârpă), și le tăiem în bucăți mari sau mici după preferințe. Într-o tigaie topim untul și călim ciupercile. Când s-au înmuiat, oprim focul și dăm tigaia deoparte pentru a ne ocupa de albușuri.

Pasul 2 - Ouă: Le separăm și batem bine albușurile până se întăresc. Folosim gălbenușurile peste ciupercile din tigaie (care s-au răcit puțin), adăugăm smântâna, brânza râzuită, pesmetul și condimentele (sare, piper după gust) și amestecăm. Încorporăm încet compoziția cu albușurile, amestecând prin învăluire de sus în jos.


Pasul 3 - Final: Ungem o tavă cu unt și tapetăm cu pesmet, adăugăm compoziția și ornăm cu ciuperci. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la aprox 180 C și lăsăm până când devine ușor arămiu. (este gata în aprox 15- 20 de minute)




Scoatem din cuptor și răzuim puțin cașcaval.


Poftă bună!



Recomandare servire: Puteți servi sufleul atât ca fel principal, cât și ca o garnitură pentru friptură!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu